Sørnett

ØVELSE: Komplett oversikt over kjemikalieulykken

Hektisk: Nødetatene hadde hende fulle på ulykkesstedet.

Hektisk: Nødetatene hadde hende fulle på ulykkesstedet.

En lastebil og en minibuss har vært involvert i en kollisjon seks personer er skadet i Gjerstad.

Publisert:

Kollisjonen skjedde ved Europris i Brokelandsheia i Gjerstad. Nødetatene var til stede på ulykkesstedet og meldte at publikum hadde behov for å ha noe å dekke munnen sin med på grunn av farlig saltsyre. Det er lastebilen som har lekket den farlige gassen. Publikum er evakuert til Fiane bedehus.

Politiet forteller at de er på stedet for å kontrollere situasjonen og skjerme publikum for gassene.

[img148291_2RM]

Fra lastebilen lekker det en type væske som er ekstremt smittefarlig. Tre mennesker hadde fått væske på hånden og måtte derfor bli tatt med til rensesenter. En 16 år gammel jenter er kritisk skadet etter å ha fått kjemekaliene på seg, og en annen kvinne har også blitt sendt til sykehus etter å ha kommet i kontakt med stoffet. Alle på stedet måtte evakures for å ikke komme nærme smittegrensen.

Dramatisk situasjon

Et barn skal ha vært blant de berørte, og en dame skal ha blitt liggende ropende på hjelp. Vitner på stedet uttrykker engstelse over at de skadde ikke får hjelp.

En av beboerne ved område synes situasjonen er ubehagelig. - Jeg vil være forsiktig med å si noe bastant, men det er jo en syre som kan gi en etseskade om du får det på deg. Om du puster det inn i store mengder kan det gi skader i luftveiene, dersom man er innendørs.

Brannmenn måtte inn i traileren med oransje vernedrakter, hjelm og gassmasker. Personene som var  i minnibussen er blitt evakuert, og er satt opp telt ved ambulansen for å rense de som har fått saltsyren på seg.

[faktaboks]