Sørnett

ØVELSE - ØVELSE - ØVELSE Pressekonferanse: Spredningsfare

Politiet opplyser på pressekonferansen at det er en reell spredningsfare.

Publisert:

Hør deler av pressekonferansen her:
[audio http://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/2012/09/pressekonferanse.wav]

Politiet opplyser at det ikke er kontroll over brannen og at det er ingen kontroll på spredning i øvre bebyggelse. Evakuering av naboer er iverksatt. Alle tilgjengelig ressurser er i bruk. Foreløpig antall bekreftet skadde er ifølge informasjonssjef Odd Holum på seks personer, men han legger til at det er flere, og at han ikke har de konkrete tallene. Hvor mange som oppholdt seg på hotellet har ikke Holum tilgjengelig under pressekonferansen, men legger til at det er et betydelig antall personer.

- Vi har satt inn flere ressurser, sivilforsvaret er med og setter opp vannvegger. Utover dette er det ingen annen informasjon. Akkurat nå jobber brannvesenet i andre etasje med slukningsarbeid, forteller Helle Ruhaven fra brannvesenet under pressekonferansen.

Det er tidligere opplyst om at brannen startet i andre etasje, men Ruhaven sier under pressekonferansen at de foreløpig ikke vet hvor brannen oppstod.

Ordfører Per Kristian Lunden informerer om kommunens etablerte kriseledelse og pårørendesenter på Risør frivilligsenter hvor alle kan henvende seg.

- Det er viktig at de pårørende blir tatt godt vare på, sier Lunden. Kommunen ønsker å være tilgjengelig for pressen hver time frem til halv tre med oppdateringer.

Neste pressekonferanse er 11.20.

Videre anmoder hun om at folk bør holde seg unna Risør sentrum slik at mannskap og lift skal kunne gjøre jobben sin.