Sørnett

Overlegent NM-gull til Fjørtoft

F.v.: Christer Van Putten, Per Helge Fjørtoft og Vegard Skolås. Foto: privat

F.v.: Christer Van Putten, Per Helge Fjørtoft og Vegard Skolås. Foto: privat

Per Helge Fjørtoft var storfavoritt før helgens NM i Kettlebell Sport. Lørdag fikk han sin fjerde NM-tittel i Moss.

Publisert:

 

- Det gikk bortimot som forventet. Hadde et håp om 73-75 repetisjoner, men var litt kvalm underveis og beina var litt tunge, sier Per Helge Fjørtoft.

Øvelsen heter Long cycle (clean & jerk), hvor målet er å ta så mange repetisjoner som mulig. Per Helge Fjørtoft tok hele 71 repetisjoner, mens sølvplassen tok 52 repetisjoner. Sølvet gikk til klubbkameraten Christer Van Putten, som også er fra Kristiansand. Christer Van Putten var veldig fornøyd med resultatet etter å ha vært ute av trening i to uker før NM.

- Til tross for skade og sykdom, klarte jeg å slå til med ny rekord og et kjemperesultat. At jeg fikk andreplass betyr ikke så mye når jeg klarer å nå mitt eget mål, sier Christer Van Putten.

Det å være ubeseiret som Norges beste innen Kettlebell Sport synes Fjørtoft er gøy og motiverende, men samtidig er ikke dette hovedmålet hans.

[img134355_2LM]

- Hovedfokuset er rettet mot min egen utvikling som utøver og det å bryte personlige barrierer. Jeg hadde nok taklet om noen var bedre enn meg, sier Per Helge Fjørtoft.

I september trappet Fjørtoft også opp på toppen av pallen under Cup of Scandinavia i Sverige.

 

Se også: Storfavoritt i kettlebells-NM