Sørnett

"Ramón-Party":- Vi brukte flere tusen kroner, men det var absolutt verdt det

Ramón-fans, Kaja Knutsen Lunde og Tilde Ødegard Skaane på Kaja sitt rom.
 Foto: Susanne Ekeland

Ramón-fans, Kaja Knutsen Lunde og Tilde Ødegard Skaane på Kaja sitt rom. Foto: Susanne Ekeland

Kaja Knutsen Lunde (20) og Tilde Ødegård Skaane (18) ble kjent med hverandre gjennom Ramón sin musikk. Nylig samlet de mellom 60 og 70 Ramón-fans til fest.

Publisert:

– Flere sa de hadde fått venner for livet, sier Kaja Lunde.
Jentene hadde begge lang reisevei til arrangementet. Kaja kjørte fra Søgne, og Tilde fra Gol.
Kaja og Tilde startet vennskapet gjennom lidenskapen for Ramón sin musikk.

Kaja Knutsen Lunde og Tilde Ødegard Skaane med "I love Ramón" t-skjorter som de har laget selv.
 Foto: Susanne Ekeland

Kaja Knutsen Lunde og Tilde Ødegard Skaane med "I love Ramón" t-skjorter som de har laget selv. Foto: Susanne Ekeland

– Jeg la ut en TikTok om at jeg ville lage en SnapChat-gruppe med folk som skulle på konsertene for å bli kjent med andre fans i forkant av turnéen til Ramón. Det var ganske mange som svarte, blant annet Tilde, forteller Kaja.
Jentene forteller at de følte de hadde samme engasjement for musikken og at de hadde lyst til å dra på så mange konserter som mulig og derfor ble gode venner veldig fort.

Ramón-Party

Kaja Lunde og Tilde Skaane tok saken i egne hender. De valgte å arrangere «Ramón-Party» lørdag 27.januar for Ramón-fans. Etter tre måneder med planlegging ble det en vellykket kveld med fokus på Ramón, og musikken hans.

- I begynnelsen møttes vi bare når det var noe «Ramón – relatert» som skjedde. Vi begge ville på mye konserter, og da ble det til at vi møttes en del, sier Tilde.

Ramón Torres Andresen (26) er en norsk artist og låtskriver. Han hadde sitt store gjennombrudd i 2022 med sangen «ok, jeg lover», men ble først kjent i 2016 på grunn av hans deltakelse på programmet «The Stream».

Kaja´s "bilde-vegg" med diverse ting. "Endestasjon" som refererer til en låt Ramón teaset på TikTok. Kaja tok med plakaten på konsert fordi hun ønsket at han skulle spille låta, noe han endte opp med å ikke gjøre.
 Foto: Susanne Ekeland

Kaja´s "bilde-vegg" med diverse ting. "Endestasjon" som refererer til en låt Ramón teaset på TikTok. Kaja tok med plakaten på konsert fordi hun ønsket at han skulle spille låta, noe han endte opp med å ikke gjøre. Foto: Susanne Ekeland

Jentene oppdaget Ramón gjennom TikTok hvor han la ut en god del morsomme videoer. De fant senere ut at han drev med musikk, og tenkte at de måtte sjekke det ut.
– I begynnelsen hørte jeg kun på «For Alltid» fordi den hadde jeg hørt før, men da han slapp sin EP «Smile pent, stå i ro», begynte jeg å høre mer, sier Kaja.

Ideen rundt arrangementet
- Vi begynte å tenke på dette i oktober og at det hadde vært gøy med et slags julebord. Det hadde vært gøy få til noe for å samle de som liker musikken hans, fordi vi vil gjerne møte flere fans. Vi la derfor ut en TikTok for å se om det var interesse. Mange kommenterte, og Ramon la også faktisk igjen en kommentar hvor han skrev «Kan jeg komme?». Da tenkte vi at dette måtte vi faktisk få til, forklarer Tilde og Kaja.

Kort som Kaja har fått tilsendt av Ramón, "til min største supporter".
 Foto: Susanne Ekeland

Kort som Kaja har fått tilsendt av Ramón, "til min største supporter". Foto: Susanne Ekeland

Jentene sier at de forstod fort at det ble vanskelig å få til et julebord med tanke på at de fleste har fullbooket desember, og at det var for kort varsel. Tankene deres ble da å få til noe når det ble vår.
– Å skaffe et lokale kan være vanskelig på kort varsel, og vi ville gjerne ha det i Oslo sånn at flere kunne komme, sier Kaja.
Jentene hadde kjennskap til en som jobbet på Forandringshuset Grønland som skrev at han hadde et lokale de kunne leie gratis. Lokalet kunne også fikse alt av lyd, lys og prosjektor.

– Når vi fikk dette tilbudet, så følte vi at alt løsnet og at planleggingen ble lettere, sier jentene. En uke etter hadde de lokale og ferdig satt dato, som de faktisk satt sammen med Ramón.
- I starten så tenkte jeg at dette ikke kom til å skje, og at det bare var noe vi snakket om, men når vi hadde lokale og satt datoen i januar så tenkte jeg «oi, hva er det vi faktisk skal gjøre nå?», forklarer Tilde.

Kaja sitt dekor på rommet hennes.
 Foto: Susanne Ekeland

Kaja sitt dekor på rommet hennes. Foto: Susanne Ekeland

Utgifter, loddsalg og premieutdeling
Jentene tok ikke inngangspenger på arrangementet, og valgte istedenfor å selge lodd til et lotteri med premier.
- Siden vi fikk lokalet gratis, hadde vi gratis inngang, men så glemte vi vekk at alt annet faktisk koster penger, sier Tilde.
Det føles ikke ut som at de har brukt så mye penger når det hadde gått over lang tid og i tillegg vært en gøy prosess.
-Vi er ikke de flinkeste til å tenke økonomisk, men det var absolutt verdt det. Det er nok en del tusen kroner vi har brukt, forteller Kaja.

Ramón-Party på Forandringshuset Grønland.
 Foto: Ine Moen

Ramón-Party på Forandringshuset Grønland. Foto: Ine Moen

Ramón kom sammen med kjæresten, manageren og fotografen sin. De hadde med seg en eske med mange merch-skjerf og to t-skjorter som han ville dele ut til loddtrenkningen.
- Vi hadde en live på TikTok hvor Ramón skrev at han kunne fikse to premier, og da ordnet vi bare litt andre småpremier. Men vi hadde ikke forventet at han skulle ta med så mye, det var en fin overraskelse, sier jentene.

Tilde og Kaja sammen med Ramón på Ramón-Party.
 Foto: Ine Moen

Tilde og Kaja sammen med Ramón på Ramón-Party. Foto: Ine Moen


Dette ble et spennende arrangement for Ramón også. Han viser stor takknemlighet og glede over hva jentene har fått til.

Hva tenker du om at dine fans er så dedikerte og entusiastiske overfor deg og musikken din?
- Det er en magisk følelse. Jeg tror ikke en artist kan drømme om mer faktisk! Så stort for meg at folk er så investert i musikken min, sier Ramón.

Hvordan var din opplevelse av festen?
- Jeg var så vidt innom for å si hei, men jeg syns det var skikkelig fint. Ble litt rørt og overveldet, kan ikke tro jeg har så fine folk som støtter og heier på meg, avslutter Ramón.

«Det har jo gått bra en gang, så hvorfor ikke gjøre det en gang til?»
I tiden før «Ramón – party» så var ikke jentene veldig giret på å gjøre det igjen fordi dette er noe som bare skjer en gang, tenkte de. Etter festen så hadde jentene andre tanker.
- Det var stor respons og alt var positivt. Mange av de som var på arrangementet hadde ikke møtt Ramón før, og da han kom, så var det veldig stas. Vi har fått en god del meldinger i ettertid av folk som ikke var der, hvor de spør og håper at vi skal gjøre dette igjen. Nå vet vi at dette er noe folk vil, så da blir det nok lettere til neste gang, sier jentene.

Tilde viser Kaja sin "Reprise" tattovering som referer til Ramón sin sang "Reprise".
 Foto: Susanne Ekeland

Tilde viser Kaja sin "Reprise" tattovering som referer til Ramón sin sang "Reprise". Foto: Susanne Ekeland

Flere på arrangementet fortalte jentene at de ikke hadde vært ute på noe sosialt på lenge, og at de var nervøse, men at denne festen var sykt bra. Kaja og Tilde fikk fortalt at flere hadde fått venner for livet. Jentene forteller at å høre ting som dette gjør at de får veldig lyst til å gjøre noe likt som dette igjen.