Sørnett

Selvsikker og ydmyk

Overbevist: Simen tror hans bidrag kan være en av flere mulige løsninger for hvordan Agder kan se ut i 2025. (FOTO: Martine Haug Nysether)

Overbevist: Simen tror hans bidrag kan være en av flere mulige løsninger for hvordan Agder kan se ut i 2025. (FOTO: Martine Haug Nysether)

Simen Winther (23) liker å tro at han har en god sjanse til å vinne. Likevel oppfordrer han leserne til å stemme på det bidraget de liker best.

Publisert:

- Jeg er såpass selvsikker på teksten min, den er solid og appellerende, sier 23-åringen om sitt bidrag til konkurransen.
Winther valgte å levere sitt bidrag i form av en eksamensoppgave for elever våren 2025 hvor man skulle gjøre rede for de sentrale trekkene i utviklingen i Agder de siste ti årene.
- Jeg har tillatt meg selv å fortelle hva som har skjedd, istedenfor hva jeg tror kommer til å skje, forteller han til Sørnett.no.


Europeisk kulturhovedstad
Mindgames er en idékonkurranse som går ut på å beskrive hvordan Agder kan se ut i 2025. Winther ser for seg at Norge kommer til å få Europas mest liberale innvandringspolitikk etter Stortingsvalget i 2013. Sammen med et økonomisk og sosialt sammenbrudd i Sør-Europa, vil Norge og Agder motta mange økonomiske flyktninger. Han skriver i besvarelsen sin ”Vi har gått fra å være et lite fylke i en liten stat, til å bli en kulturhovedstad”.
- Det er ikke usannsynlig med det nyhetsbildet vi har i dag, påpeker 23-åringen, og hinter til de økonomiske forholdene som har preget Hellas og Spania.


Mer enn penger
Vinneren av konkurransen får den nette sum av 50 000 kroner. Winther har allerede sikret seg 20 000 kroner, ettersom han er en av de åtte finalistene. Selv om pengene kommer godt med, er det ikke pengene han kommer til å glede seg mest over om han vinner.
- Mye av gevinsten for meg vil være å vite at jeg kan skrive noe som har bred appell, at jeg er i stand til å skrive noe som folk liker, sier Winther.

Selv om han er sikker på sitt eget bidrag, innrømmer han at han har gode konkurrenter. Derfor anbefaler han folk å sette seg inn i de ulike bidragene, for så å stemme på det de liker best selv.
23-åringens største konkurrent er hans gode venn Mathias Dønnestad, som har laget tegneserien Agder 2025.
- Han er den eneste som ikke har skrevet en tekst og kan derfor skille seg ut fra oss andre, mener Winther.

Interessante tanker
Konserndirektør i Agder Energi Realf Ottesen, er en av jurymedlemmene. Han mener juryen har valgt ut åtte verdige besvarelser av totalt 177 bidrag.
- De vi har valgt har gitt gode svar på oppgaven og har interessante tanker om utviklingen av Agder, sier Ottesen.
Det er Agder Energi som har vært initiativtaker til konkurransen. De fikk etterhvert med seg Fædrelandsvennen på laget.

[img65567_2RM]

- Vi er opptatt av å ha kontakt med omverden og spesielt ungdommen. Denne konkurransen er en del av vårt arbeid for å vise Agder Energi som en attraktiv arbeidsplass i utviklingen av Agder, sier konserndirektøren.
Det er ikke bestemt hva som skal gjøres med vinnerbidraget som kåres 24. mai, men Ottesen understreker at man på en eller annen måte må formidle innholdet til de som jobber med den langsiktige utviklingen.
- Slike beslutningstakere kan for eksempel være politikere. Poenget må være at synspunktene i vinnerbidraget blir tatt med i utviklingen av regionen, avslutter han.

Hør intervju med Simen Winther her

Her er finalistene:

Hanna Elisa Haraldsen (13): Den spesielle skolestilen

Janne Nateland (22): Hva skjedde egentlig med byen?

Martin Duy Tat (16): Ein dag i 2025

Sondre Egenes (18): Min far

Ylva Marki Hansen (16): Et moderne bursdagsselskap

Bjarne Hamre Nielsen (21): Fremtidens ferieparadis

Simen Winther (23): Eksamensbesvarelsen, våren 2025

Mathias Dønnestad (21): Agder 2025 tegneserie