Sørnett

Ser ingen lønnsomhet i søndagsåpent

A-Salong vil ikke tjene på å ha søndagsåpent, mener eier John Iversen. FOTO: Mats Myredal Thorsen

A-Salong vil ikke tjene på å ha søndagsåpent, mener eier John Iversen. FOTO: Mats Myredal Thorsen

A-Salong på Sørlandssenteret er på kollisjonskurs med senterledelsen. Eier John Iversen ser ikke økonomi i søndagsåpent.

Publisert:

[img125256_2RM]

- Det synes jeg ingenting om, sier eier og styreleder i A-Salong, John Iversen, når han får spørsmål av Sørnett om regjeringens forslag om søndagsåpne butikker.

Senterledelsen på Sørlandssenteret har signalisert at de vil ha søndagsåpent om forslaget går gjennom. Dette betyr at butikkene på senteret også må holde åpent (Vinmonopolet er unntatt).

 

- Kundene må betale

Frisørsalongen i den gamle delen av Sørlandssenteret er blant bedriftene som har opplevd nedgang etter den nye delen av senteret åpnet i 2013. Om de må holde søndagsåpent vil det bety nye utfordringer. Regningen er det kundene som må ta.

- Det vil være ekstra dyrt å ha folk på jobb på søndager og det er ingen andre enn kundene som kan betale det, så da vil det være en dyrere dag å la seg behandle på, sier Iversen.

 

- Sure miner

A-Salong har også startet filial i den nye delen av senteret. Denne opplever mer trafikk, men Iversen ser ikke lønnsomhet for sine salonger med en ekstra dag åpent.

- Det er bare å spe ut kundemassen. Vi er ikke flere folk enn det vi er. I en millionby kan man kanskje regne hjem et slikt prosjekt, men her blir det bare sure miner og dårlig butikk, mener han.

Iversen sier at muligheten for handel er god nok som den er. Han synes at å beholde søndag som fridag er bra for hele samfunnet.

- Jeg tror det er viktig at det er politisk bestemt at man må holde stengt. Ellers vil markedskreftene dra det mot åpningstider døgnet og uken rundt, sier frisørgründeren.

 

[img125256_3RM]

- Ville blitt en styrke

Senterleder for Sørlandssenteret, Ruben Storevold, er uenig med eieren av A-Salong.

- Vi håper at søndagsåpent blir lovlig. For Sørlandssenteret hadde det blitt en styrke, sier Storevold til Sørnett.

Han er klokkeklar på at de vil ha åpent en ekstra dag om de får sjansen.

- Som et regionssenter med nesten 200 butikker, ville vi trukket mange mennesker.

Selv ser Storevold frem til potensielle handlesøndager.

- Jeg ville selv reist med familien til Sørlandssenteret på søndager for å handle og spise.