Sørnett

- Skal gjøre det beste for å slå pappa

Fra venstre: Eric Schwarm, Kenneth Fredheim, Marie Nørvåg og Jørn Nørvåg. (Foto: Privat)

Fra venstre: Eric Schwarm, Kenneth Fredheim, Marie Nørvåg og Jørn Nørvåg. (Foto: Privat)

Marie Nørvåg (19) har slitt med kyssesyken, men lar ikke det stoppe henne. Til helga kan hun møte sin far i NM i Bergen.

Publisert:

 

 

Marie Nørvåg fra Kristiansand er datter av regjerende norgesmester i kendo, Jørn Nørvåg. I NM kan hun møte sin far til kamp i åpen klasse. Forberedelsene har ikke gått som planlagt for Marie siden hun for en stund tilbake fikk kyssesyken. Hun har derfor ikke fått tid til annet enn å trene med sverd før NM.

Familie-feide

- Jeg skal gjøre mitt beste for å slå han, men det blir veldig vanskelig,  sier Marie Nørvåg.

Hennes far har heller ingen planer om å gjøre det lett for sin datter.

- Jeg går 100 prosent inn for å vinne. Alt av familierelasjoner blir lagt til side så fort hjelmen er på, svarer Jørn Nørevåg på kommentaren fra dattera.

- Vanligvis er kendo en sport som er delt opp i jente - og gutteklasser, åpen klasse og lag. Ute i Europa er kendo en stor sport. Siden Norge er et land som har få utøvere i kendo, pleier det bare å være åpen klasse og lag i et norgesmesterskap, sier Marie Nørvåg.

Hun forklarer videre at i åpen klasse er det både damer og menn som konkurrerer mot hverandre, mens i lag er hvert lag bestående av tre utøvere. Når et lag møtes, konkurrerer de en mot en der vinneren er laget meg flest kamper vunnet. Dersom det er uavgjort, er det laget med mest poeng som går av med seieren. Hvis det skulle være at det er likt poeng, velger lagene ut en person hver, og den som tar det første poenget vinner.

- I åpen klasse spiller det ingen rolle om man er stor eller liten, tynn eller tykk. Det kan være fordeler med å være liten, forteller Marie Nørvåg.

Dersom Marie ikke slår sin far, er det ikke slutten.

I lagklassen kjemper hun sammen med sin far og nestleder i klubben, Kenneth Fredheim, i et lag de har kalt "Sweep the Leg".

[img103657_2LM]

 Den gang da

Faren til Marie hadde tidlig på 90-tallet startet kendoklubben

i Kristiansand, og eier den dag i dag Kristiansand kendoklubb. Fra tidlig alder ble Marie med på treningene til sin far, og fikk en tidlig interesse for sporten.

- Da jeg var 13 år var jeg med faren min i Mandal der han trente, men min mor ville jeg skulle vente til jeg var litt eldre før jeg kunne trene selv. [faktaboks]

Da Jørn Nørvåg startet Kristiansand kendoklubb tidlig på 90 tallet var det svært få interesserte i sporten. I de senere årene har medlemstallene vært stigende.

- Akkurat nå er vi en fin gjeng som holder sammen i klubben, og medlemstallene er stabile, sier Nørvåg.

I tillegg forteller Marie er de for øyeblikket 5 stykker som har svart belte og  4 nybegynnere, med muligheter for flere når klubben igjen åpner for nybegynnerkurs til høsten. I 2013 var medlemstallet i klubben på 10 stykker.

 

Fremtidsplaner

Marie Nørvåg har store planer i fremtiden.

- Først er det EM i Frankrike senere i år, og VM i Japan neste år. Så det blir mye trening fremover. Jeg gleder meg til VM i Japan. Jeg har ikke vært der enda, men er veldig interessert i landet, sier Nørvåg.

Og om dette ikke er nok, er NM 2015 satt til Kristiansand.