Sørnett

- Snøen er savnet

Metrolog forteller at det har vært mildt over lavlandet og at det er derfor vi ser turløyper uten snø., slik som her på Tretjønn på Gimlekollen. Foto: Marta S. Johansen

Metrolog forteller at det har vært mildt over lavlandet og at det er derfor vi ser turløyper uten snø., slik som her på Tretjønn på Gimlekollen. Foto: Marta S. Johansen

Mildt vær og mye nedbør. Kristiansand kan vente seg en kort vinter med lite snø. - Ikke uvanlig, mener meteorolog Martin Granerød.

Publisert:

Januar måned er over halvveis, og det er ingen tegn til snø. Bare turløyper og mildvær. Hele landet har hatt kraftig lavtrykksaktivitet som har sørget for at det har blitt mildt over Skandinavia. Med mildt vær over lavlandet blir det ikke snø, selv om det har regnet, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

- Det er ikke uvanlig at vi får mild luft og har lavtrykk i store perioder. I fjellområder ligger det snø. Men det er lite snø fra Østfold langs kysten helt opp til Lofoten, sier Granerød.

[img199816_2LF]

[img199816_3RM]

Karianne Akselsen er en glad turgåer i Jegersberg i Kristiansand. Hun forteller at hun savner å se snødekte lysløyper.

- Jeg savner snøen og å gå på ski. Vanligvis drar jeg på fjellet for å stå på ski, men jeg har stått her i Jegersberg, og det er veldig fint. Nå går jeg heller tur i stedet, forteller hun smilende.

Hanne Heiberg er klimaforsker ved Klimavakten. Hun sier at det ikke ser ut som det er helt uvanlig at det er lite snø første halvdel av i januar.

[img199816_4LS]

- Det ligner ganske mye på 2019, 2017, 2014, 2002. Samtidig går det litt i rykk og napp i varmere retning og med kortere snøsesong, så lite snø følger en trend vi ser mer av.

[img199816_5LF]

I Kristiansand må skiglade dra til fjellet for å gå på ski. Granerød legger likevel til at det er lenge igjen av vinteren og at det kan komme snø i februar og mars selv om ingenting kan garanteres.

- Dagens prognose strekker seg kun 10 dager. Så det er lov å håpe på litt snø i hvertfall, sier han avslutningsvis.