Sørnett

Start ser mot fremtiden

Start guttene stiller opp, klare til dyst. foto: Ole Christian Kobbevik

Start guttene stiller opp, klare til dyst. foto: Ole Christian Kobbevik

Etter noen tøffe år for IK Start, kan det begynne å se ut som det er bedring på vei.

Publisert:

Sørlandets stolthet

IK Start har lenge blitt sett på som et "jojolag". Det vil si at det varierer ekstremt i resultatene, og at de har vært opp og ned fra Norges øverste nivå.

[img236142_2RM]

- Jeg tror at kulturen er med på å skape en stabilitet, kultur er jo en identitet og måten man gjør ting på. Kultur begrepet er selvfølgelig vidt, en form for definisjon er «sånn gjør man det hos oss», så tror nok jeg at Start har lidd under at man ikke klart å finne en kontinuitet, man har hatt litt dårlig tid med å få ting gjort og er utålmodige, så man har kanskje tatt beslutninger fortere enn nødvendig. Jeg tror for øvrig man er inne på et spor nå hvor man har hatt en gjennomgang på hvordan man ønsker å både oppleves å fremtre også er det klart at tiden vil vise om det er med på å bygge inn i fortsettelsen, forteller daglig leder i Start Ole Magnus Skisland.

Start har hatt en forrykende sesongstart med Jonatan Braut Brunes og trener Sindre Tjelmeland i spissen. Så det virker som den fredtidstenkende måten funker bra så langt. De ligger akkurat nå på 7.plass, med det er etter et par svake kamper i det siste.

Kommer de trofaste tilbake?

I nesten alle idretter er supporterne helt essensielle i det som foregår, og i fotballen på Sørlandet er det intet unntak. Start har en enormt dedikert supportergruppe som heter "Tigerberget". Men det holder ikke bare å fylle en ståtribune hver kamp, man vil fylle resten også.

- Start er jo egentlig en interessant klubb på mange måter, jeg tror egentlig vi har et veldig stort nedslagsfelt. Jeg har egentlig fulgt Start hele livet og jeg vet at veldig mange syns at Start er gøy, og det er fordi man er kjent for å spille en underholdende fotball, kjappe replikker, mye media og man har hatt en del profiler. Det har skapt interesse. Vi har supportere langt utenfor Kristiansand by, forteller Skisland.

[img236142_3LM]

Start prøver også å opprettholde en god og åpen dialog med supporterne.

- Ja, i perioder har vi et veldig godt samarbeid med klubben, og i andre perioder så har vi hatt et dårlig samarbeid. Det har vært veldig person avhengig. De personene som nå sitter i styre og stell i klubben, er veldig opptatt av å ha et nært forhold og en god dialog med supporterne, så akkurat nå er vi inne i en god periode med et godt samarbeid med klubben, kunne supporterleder i Tigerberget Kai Rune Karlsen opplyse om.

Det er helt tydelig at Tigerberget er en veldig viktig del, av hva som gjør Start til Start. Flere og flere henger seg på "bølgen" også.

- Ja, det er helt klart. Altså vi er jo en del av opplevelsen, det at vi har et stort felt med stående syngende supportere er en del av opplevelsen for de som kommer på kamp. Når det er mye liv på feltet, så merker vi helt klart at det trekker til seg mer folk. Forrige hjemmekamp, så økte vi bare i løpet av kampen med et par-tre hundre som kom bort på feltet sånn at feltet blir større og større jo mer vi klarer å holde det i aktivitet.

Lærer fra hverandre

Selv om det er viktig at Start finner sin egen identitet, så vil det også trenges inspirasjon fra noen som allerede har vært gjennom den samme prosessen.

- Det er mange som har gode prosesser og tilnærminger til hvordan man skal organisere seg og hvordan man skal jobbe, og hvor det er lurt å legge trykket hen. Så er det klart at det er forskjeller landsmessig og stedsmessig, og vi vet jo at Lillestrøm og Viking kanskje er de som har vært mest fremtredende på det å ta turen ned til Obos litt ufrivillig, men har fått samlet trådene litt i forhold til hvilken retning man skal gå. Så er det klart at Bodø Glimt er et hett lag, og det de har fått til noe fantastisk der oppe og det tror jeg er mulig flere steder. Men man må finne sin identitet og retning.

Hør hva Bodø Glimts daglige leder hadde å si under:

[url=