Sørnett

Store steg i riktig retning

Duell: Markus Håbestad i duell med Espen Børufsen. Foto: Cecilie Engh

Duell: Markus Håbestad i duell med Espen Børufsen. Foto: Cecilie Engh

Utviklingsarbeidet i IK Start begynner å vise seg tydelig på Sparebanken Sør Arena. Mjelde har nå fått opp øynene for Markus Håbestad, et av Sørlandets største talenter.

Publisert:

 

- Det er enorm forskjell fra da jeg begynte til nå, sier hovedtrener Mons Ivar Mjelde. Han forteller at foreldre var trenere på diverse ungdomslag. Idag har Start profesjonalisert utviklingsavdelingen og det er proffe folk som jobber med de unge talentene. På torsdagens trening var blant annet Markus Håbestad (15) og Eman Markovic (15)  sammen med A-laget på Sparebanken Sør Arena.

[img115663_2LS]

Ungutter på vei opp

Håbestad er takknemlig for å få sjansen til å trene med A-laget i høstferien. Selv om tempoet er noe høyere enn det han er vant med, takler han nivået til førstelagsspillerne.

- Ambisjonene mine er å få spille på A-laget til Start i tippeligaen, sier Håbestad. Unggutten, som må pendle to timer fra Arendal for å komme på trening, gleder seg til å flytte nærmere Kristiansand til neste år. Da blir kombinasjonen skole, venner og fotball mye lettere.

 

Jevnere enn noen gang

Utviklingsleder og Start 2 trener, Bård Borgersen, mener det er en markant forskjell på utviklingsarbeidet med tanke på hva det var tidligere.

- Vi ser utviklingen veldig tydelig i forhold til prestasjoner i eliteturneringer, med aldersbestemte lag og ikke minst landslag, sier Borgersen.

I det spillerne tusler av banen, har nettopp ungguttene vunnet over elitespillerne i "five-a-side". Det gjenspeiler bare hvor godt det gror på Sørlandet for tiden.

[img115663_3LS]

Flere talenter i sikte

Eman Markovic har også vært med på treninger med A-laget denne uka. Han spiller til vanlig på Lyngdal IL, men blir fulgt godt med på av speidere for Start. Markovic viste seg fram på torsdagens trening med gode innlegg til blant andre Markus Håbestad.

- Jeg synes det er veldig lærerikt og tar med meg erfaringene videre. Jeg håper å bli god nok for tippeligaen, avslutter Markovic.