Sørnett

Stortalentet fra Gimlekollen med sin første proffseier

Kristoffer Halvorsen tok sin første proffseier i Australia FOTO: Sornett

Kristoffer Halvorsen tok sin første proffseier i Australia FOTO: Sornett

Det endte med fall, og brukken hånd under fjorårets Australia opphold for Kristoffer Halvorsen. I år kunne ingen uhell stoppe lynet fra Gimlekollen som spurtet inn til sin aller første proffseier i Herald Sun Tour.

Publisert:

- Ekstremt deilig! Jeg brakk jo hånda her i fjor, så det er store kontraster, ler Halvorsen.

Halvorsen mener han er i enda bedre form enn før uhellet i fjor.

- Jeg føler meg absolutt sterkere. Siden jeg begynte å sesongoppkjøringen, føler jeg det har godt veldig bra, og at jeg har tatt store steg, og nå fikk jeg endelig denne seieren som forhåpentligvis gir en ekstra boost!

 

Kristoffer Halvorsen er kun 22 år gammel, og har startet på sitt andre år for det som går for å være verdens største sykkellag, Team Sky. Stortalentet vant i 2016, U23 VM, og har blitt spådd en stor fremtid, og har selv uttalt at målet er og bli verdens største spurter og bli best av de norske proffene som inneholder sterke navn som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Likevel er ikke Halvorsen skremt av profflivet foreløpig:

- Det er ikke så store kontraster som mange vil ha det til. Det viktigste er fortsatt å jobbe hardt, også må man selvfølgelig bruke de man har rundt seg for det de er verdt, å suge til seg så mye kunnskap man kan klare for og hele tiden lære mest mulig. Jeg føler meg hvertfall hjemme her, og har blitt veldig godt tatt i mot.

Foreløpig er ikke kalenderen til Halvorsen helt spikret enda, men Halvorsen legger ikke skjul på at veldig gjerne vil sykle noen klassikere i nærmeste fremtid:

- Jeg har veldig lyst til å sykle noen av disse, og spesielt Paris Roubaix. Når det er sagt så sykler jeg for et av de beste lagene i verden, så jeg må gjøre meg fortjent til plassen for det er mange andre her som også har veldig lyst til å sykle disse løpene.

Paris Roubaix går for å være det hardeste endagsrittet i verden, og Thor Hushovds ultimate drøm var å vinne nettopp det rittet. Hushovd klarte aldri kunstykket, men kanskje en annen sørlending en dag kan stå øverst på pallen:

- Jeg ser for meg å satse på klassikerne, og har veldig lyst til å bli en så sterk rytter at jeg kan hevde meg helt i toppen der. Akkurat nå er uansett fokuset 100% på å være en spurter, men det går jo helt klart an å kombinere det som man har sett med flere av de som hevder seg både klassikere og spurter nå.

Selv om Halvorsen sykler for mektige, Team Sky er det flere som er kritiske til nettopp det karrièrevalget. Halvorsen satser som spurter, og Team Sky, har ikke for vane med å gi disse tillit i foreksempel, Tour de France som står veldig høyt, blant de fleste nordmenn. Edvald Boasson Hagen syklet også for laget, men valgte til slutt å skifte lag da han følte han ikke fikk nok muligheter på egenhånd:

- Det var selvfølgelig noe jeg tenkte på når jeg signerte her. Samtidig føler jeg ikke at min og Edvald sin situasjon kan sammenlignes noe særlig. Han var allerede veldig, veldig god når han signerte mens jeg enda har mye å gå på. Per nå føler jeg dette var det riktige valget, og jeg er veldig fornøyd.

Akkurat nå står Team Sky uten sponsor for neste år. Det betyr at Halvorsen per definisjon står fritt til å flytte på seg til sommeren, akkurat det tenker ikke Halvorsen stort på:

- Jeg er selvfølgelig klar over situasjonen, men det får andre stresse med nå, også skal jeg vinne flest mulig sykkelløp, også ser vi det an til sommeren, sier Halvorsen lurt.

Halvorsen fortsetter sesongen med UAE Tour, og kommer etter planen til Tour of Norway og skal sykle på hjemmebane på Gimlekollen igjen i slutten av mai:

- Jeg kommer til å sykle der i år også, og det blir et stort mål når vi skal tilbake på hjemmebane i Kristiansand!