Sørnett

Stranda tiltrekker seg eksamensstudenter

Helene Nilsen leser på bystranda. Foto: Carina Pevik

Helene Nilsen leser på bystranda. Foto: Carina Pevik

Solen har kommet til Kristiansand men studentene har problemer med å kombinere det fine været og eksamenslesing.

Publisert:

De siste dagene har det vært stekende sol i Kristiansand. Mange studenter er midt i eksamensperioden, men det fine været gjør det vanskelig å holde motivasjonen oppe.

Studentene har forskjellige metoder til hvordan de velger å jobbe med eksamen disse dager.

Prøver å kombinere sol og eksamen

Helene Nilsen er 19 år og tar opp fag. Hun er midt i eksamensperioden. Det fine været gjør at hun ikke klarer å sitte inne å lese. Derfor har hun tatt turen til Bystranda.

- Det frister veldig lite å sitte inne nå, så jeg måtte bare gå ned på stranda og heller prøve å lese her. Jeg skjønner selv at det ikke er det smarteste valget, sier hun lurt.

Hun tror det går utover kvaliteten på lesingen å innrømmer at hun heller burde prioritere dagen på lesing og heller finne på noe gøy på kveldene.

Må prioritere lesing

Noen økonomistudenter har valgt å lese inne. De vet at de kommer til å bli distrahert av det fine været og alt som følger med om de setter seg ut.

[img142142_2RM]

[img142142_3RM]

- Hvis jeg hadde satt meg på Bystranda for å lese, vet jeg at det bare hadde tatt femten minutter før jeg var på volleyballbanen. Vi får heller bare pine oss gjennom disse dagene og nyte solen med godt samvittighet i sommerferien, sier Eirik Solvi.

Kortvarig glede

Ifølge meteorologen vil det bli kaldere igjen mot slutten av uken.

- Varmen vil synke gradvis fremover, og allerede inn mot helga vil temperaturen gå merkbart ned, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan.

Likevel kan solhungrige sørlendinger nyte varmen i et par dager til.

- For øyeblikket har temperaturen nådd 20 grader noen steder på Sørlandet. Både i morgen og torsdag vil temperaturen forbli slik.