Sørnett

– Suksess for Kristiansand

FORNØYD 1: Tor Anders Nodeland, daglig leder i KIK. ddd(Foto: Stian Masserud)

FORNØYD 1: Tor Anders Nodeland, daglig leder i KIK. ddd(Foto: Stian Masserud)

Lederen av Christiansand Curling Club, Tom Egil Seljås jubler sammen med hockeyklubben og driftssjefen for at Idda Arena har blitt en braksuksess.

Publisert:

Et drøyt år har gått siden Idda Arena åpnet dørene. Curlingsporten startet på bar bakke, men har nå vokst seg til å bli en viktig del av idrettslivet i Kristiansand.

– Det første året har vært veldig bra. Vi er allerede oppe i hundre betalende medlemmer. I fjor arrangerte vi flere turneringer, blant annet en norgescup. I år startet vi opp med seriespill lokalt. Ti lag deltar i serien, og flere har satt seg opp på venteliste foran neste sesong, sier Tom Egil Seljås, leder av Christiansand Curling Club (CCC).

Det er også mye curlingaktivitet som foregår utenom CCC.

– En gjeng fra Vigør som har startet en egen curlingklubb, og det er også en bedriftsserie som går her. Kommunen leier også ut hallen til alle som vil prøve curling. Da kommer vennegjenger og leier hallen i to timer og spiller for gøy. Anlegget her er moderne, og vi har et godt samarbeid med kommunen, sier han.

 

Enorm vekst i KIK  

[img74118_2RS]

Også i Krisitansand Ishockeyklubb (KIK) er stemninga på topp. Før Idda åpnet hadde klubben 17 medlemmer. Nå har de passert 330.

– Jeg tror ikke det er mange andre idrettsklubber som kan skryte av en slik vekst. Det er helt fantastisk. Å stå i spissen for en klubb i voldsom vekst er utrolig gøy og givende. Jeg har selv tre barn som er aktive i klubben, sier Tor Anders Nodeland, daglig leder i KIK.

Klubben har startet opp en populær hockeyskole for barn mellom fire og åtte år. I tillegg har de fire aldersbestemte hockeylag, to seniorlag, et lag med damer og et oldboyslag.

– Det har vært moro å følge de unge som startet med ishockey i fjor. De har hatt en vanvittig progresjon og utvikling. A-laget har også jobbet bra og vi har ambisjoner om opprykk til 2. divisjon i år. Kommunen samarbeider vi også bra med nå, tross noen startvansker, forteller han.

 

[img74118_3LS]

Fornøyd driftssjef

Bård Jortveit er driftssjef på Idda Arena. Tirsdag var han på lufta på Sørnett radio og uttrykte sin glede over det første året med ishall.

– Det har vært en bratt læringskurve. Vi har jo ikke noe særlig erfaring med kjøleanlegg og isbaner fra før av, men det har gått veldig greit. Det har nesten ikke vært én eneste ledig time i ishallen i løpet av hele året som har gått. Idda Arena er en braksuksess, slår Jortveit fast.

Han trekker frem en hendelse i forbindelse med en ishockeykamp som spesielt utfordrende.

– Samtidig som det var et ishockeylag på vei ned hit i buss fra Bergen begynte isen å smelte. Det ble nærmest ei elv som fosset bort. Vi hadde valget mellom å sende dem hjem igjen eller forsøke å fikse kjølesystemet i en fei. Vi gikk for det siste. Kampen ble spilt, og ingen merket at isen hadde vært smeltet, sier driftssjefen.