Sørnett

Tiltalt for grov vold på utested i Kristiansand

Agder tingrett står for dommen av den tiltalte. FOTO: Sigurd Tanum

Agder tingrett står for dommen av den tiltalte. FOTO: Sigurd Tanum

Natt til lørdag 5.februar 2022 ble en ung mann i 20-årene slått ned av en annen mann utenfor et utested i Kristiansand. En mann i 30-årene er nå tiltalt for grov vold.

Publisert:

Flere aktører i retten la vekt på at musikken på stedet var veldig høy, og at vaktene ikke fikk med seg hendelsen da det skjedde. Under rettsaken i Agder tingrett torsdag 2.februar, ble det vist to filmer fra hendelsen. Det var flere vitner til voldshendelsen.

- Alt var helt svart

Politiet var på stedet raskt, og den fornærmede mannen i 20-årene ble kjørt hjem. Dagen etter hendelsen, ble han fraktet til sykehus med ekstrem kvalme og svimmelhet.

- Jeg kan huske at vi stod og pratet sammen inne på utestedet, etter dette var alt helt svart. Jeg husker ikke noe de fire neste dagene fra hendelsen skjedde, forklarte fornærmede i retten.

Ett år etter hendelsen sliter fremdeles den unge mannen med hodepine. I rapporten fra sykehuset, står det at fornærmede fikk kraftig hjernerystelse, mye væske i hodet, sy tre sting i leppe, samt rette opp en tann som var knekt.

Aktor mente dette grov vold i det offentlige rom, og at det var grunnlaget for påstand om fengselsstraff og bot.

- Følte meg truet

Den tiltalte nektet straffeskyld under sin forklaring, og mente at vold var den eneste utveien i dette tilfellet. Den tiltalte mener han ble truet av fornærmede på stedet.

- Jeg følte meg truet. Han plaget meg, og kom med trusler store deler av kvelden. Jeg ble dyttet i bakken fra der jeg satt, og dratt bort langs gulvet slik at hetten på jakken min revnet. Jakken min til 5.000kr er nå ødelagt, fortalte den tiltalte under sin forklaring.

Aktor la ned påstand om 8 måneders betinget fengsel, og bot på 50.000 kroner. Saken avsluttes den 14.februar, da den tiltalte vil få dommen.