Sørnett

Trosset uvær for å løpe

Foto: Andreas Torp

Foto: Andreas Torp

Selv om værgudene meldte regn og vind stoppet ikke det elever fra 6 til 9 trinn i å delta på årets Tinestafett.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2023 kl 14:49

Tine Mjåland Mathisen som er lærer på idrettslinjen på Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) arrangerer Tinestafetten med hjelp fra elevene derifra. Hun kan fortelle at det er 500 elever fra 15 ulike skoler som deltar, de blir delt inn i lag på 8.
- Målet med stafetten er at barn skal føle litt på å måtte prestere under et løp, men også føle seg inkludert og skape lagånd, forteller Mathisen.

Arrangør og lærer Tine Mjåland Mathisen
 Foto: Andreas Torp

Arrangør og lærer Tine Mjåland Mathisen Foto: Andreas Torp

Ble flyttet

- Stafetten skal på en måte være startskuddet for sommeren og varmere dager, men slik ble det ikke i dag, sier Mathisen. Det har vært en del arbeid i forkant og utfordringer siden elevene er russ, men det var ikke aktuelt å avlyse arrangementet. Mathisen forklarer at de flyttet arrangementet fra klokken 9 til 12 i håp om at været skulle bli bedre, men det gjorde det ikke.

Handler om å delta

Silje Pedersen (12) og Valentin Zeka (12) fra 6 trinn på Vågsbygd barneskole deltok også på årets stafett. De har syklet fra skolen for å delta og været var ikke noe å bry seg om. De skulle løpe uansett hvordan været var.
Valentin forteller at hans lag vant og det syntes han var gøy, men begge to er enig i at det er litt gøy å vinne, men det er morsomst å bare være med å løpe og delta.

Silje Pedersen og Valentin Zeka fra 6 trinn
 Foto: Sigurd Tanum

Silje Pedersen og Valentin Zeka fra 6 trinn Foto: Sigurd Tanum

Gammel sprinter

Mathisen forteller også at hun selv drev med sprint og staffet før,
- Det er veldig gøy at vi kan arrangere denne stafetten, og vise frem denne delen av idretten, sier Mathisen. Hun avslutter med å si at det er veldig gøy at så mange skoler og elever stilte til start selv om været ikke var helt ideelt.