Sørnett

Trygt og til tider ufint

TØFFE TAK: Det blir mange tøffe tak under politimesterskapet i fotball. Leder for Kristiansand politiidrettslag og arrangementsansvarlig Jan Kåre Eriksen er meget fornøyd med mesterskapet.

TØFFE TAK: Det blir mange tøffe tak under politimesterskapet i fotball. Leder for Kristiansand politiidrettslag og arrangementsansvarlig Jan Kåre Eriksen er meget fornøyd med mesterskapet.

Kristiansand: Det er ikke hver dag 700 politifolk møtes til politimesterskap i fotball. Politiet som skal verne oss, og gjør oss trygge har også sine tøffe sider, som vises på banen.

Publisert:

Sørlandshallen er stedet. Det vrimler av politifolk fra store deler av landet. Fløytene piper, sekretariatet skriker i høyttalerne at kampene startes om fem minutter. Hele 96 lag er representert, de som ikke spiller sitter i grupper og prater høylytt på tribunen.

- Dette er et av de store høydepunktene for mange politifolk. Det er tydelig at dette er noe som betyr mye for mange, og vinnerviljen er på topp, sier leder i Kristiansand idrettslag og arrangementsansvarlig under politimesterskapet i fotball Jan Kåre Eriksen.

 Gult kort

For femte gang arrangerer Kristiansand mesterskapet, og arrangøren ser en klar positiv utvikling i antall deltagende lag. Idet Eriksen forteller om tidligere mesterskap hyler en fløyte høyt flere ganger på banen ved siden av. Dommeren er i fullt firsprang mot en spiller og gir han gult kort og ber han roe seg ned, om han ikke vil få ett til og bli utvist.

- Vi har lagt det opp slik at kampene varer i 15 minutter, og man har til enhver tid fem spillere på banen. Dette fordi man blir fort sliten, på grunn av det høye tempoet som er. En annen positiv side ved dette er at også de mindre idrettslagene kan delta, sier Eriksen.

Det er full glede og mye fart hele tiden i hallen, og kampene går fortløpende. Ingen tid går til spille under mesterskapet. Så fort en kamp er ferdig, står neste lag klart til å starte.

Rekruttering

Arrangørklubben Kristiansand stiller med lag i alle klasser, med unntak av herreklassen. På grunn av problemer med rekruttering av yngre politifolk som spiller fotball har de ikke mulighet til å stille, selv om Eriksen hadde håpet på lag i alle klasser.

- Vi håper jo selvsagt å få lag i alle klassene. Det er ikke bare fotball og det å vinne som er fokus under mesterskapet, men det sosiale står i fokus. Mange bruker denne tiden som en tur til å møte kollegaer fra andre steder i landet, og bygge sterkere samhold i gruppene, sier Eriksen mens han håndhilser på flere personer.

Politimesterskap blir arrangert innenfor flere forskjellige idretter, til sammen er det hele 19 idretter, men den største av dem er fotball.

- Tirsdag kveld skal deltagerne på bankett, og senere på kvelden er det konsert for de som ønsker dette, avslutter Eriksen.