Sørnett

Veien til suksess for Vipers Kristiansand

Daglig leder i Vipers Kristiansand, Per Geir Løvstad. Foto: Kjartan Bjelland

Daglig leder i Vipers Kristiansand, Per Geir Løvstad. Foto: Kjartan Bjelland

Vipers Kristiansand er i vinden om dagen, og har jobbet seg til toppen på tabellen de siste årene. I går sikret laget seg seriegullet og nå er de klar for semifinale i Champions League i Budapest. Men hvordan har de oppnådd den store suksessen?

Publisert:

Ved spørsmål om hvordan klubben har fått så mange gode og profilerte spillere i staben, mener daglig leder i Vipers Kristiansand, Per Geir Løvstad, det er to faktorer som spiller inn på hvordan de har kommet seg opp til det nivået de er på nå, hvor det første steget var å ansette Terje Marcussen som daglig leder i 2013, og neste steg, som var at de ansatte Gunnar Pettersen som hovedtrener i sesongen 2014/2015. I tillegg dette, har ledelsen jobbet i flere år for å få flere samarbeidspartnere og en stabil økonomi, sier Løvstad. De har gått i fra å ha under 50 samarbeidspartnere i 2014 sesongen, til over 130 i inneværende sesong. Investorene i laget har investert omkring ca. 3 millioner kroner i Vipers, men dette må ses i sammenheng med totale driftsinntekter på total driftsinntekter på rundt 22 millioner kroner i 2020. Dermed har klubben blitt svært attraktiv for de beste spillerne både i Norge og fra utlandet.

Løvstad mener at for at laget skal kunne sikre seg at suksessen blir varig, er de avhengige av videre godt samarbeid med samarbeidspartnere, og selvfølgelig også ha grunnlag til å opprettholde et godt sportslig nivå i laget. Målet videre for klubben er å spille i Final4 på Champions League hvert år, slik at det blir en attraktiv klubb for de beste norske og utenlandske spillerne.

Vipers Kristiansand har ikke fått en stor påvirkning av pandemien, med unntak av perioder hvor spillerne havner i karantene etter utenlandsreiser. Ellers har treningen foregått tilnærmet normalt. I tillegg har det selvfølgelig vært endringer med tanke på at det ikke er tillatt med publikum på kamper slik situasjonen er nå, noe som både Løvstad og tilhengere savner. Selv om situasjonen er som den er, føler Løvstad at befolkningen i Kristiansand og på Sørlandet heier frem klubben, og forsikrer om at det jobbes på spreng for å forbedre arrangementer slik at det skal bli attraktivt å se på kampene når det endelig lar seg gjøre. Klubben samarbeider blant annet med kommunen for å realisere en ny arrangementshall som skal ha publikumskapasitet på over 3000 tilskuere, som er nærmest en dobling av dagens kapasitet.

[img221619_2LM]

Tilskuer og supporter, Kjell Svendsen har fulgt med på alle kampene til laget fra sofaen hjemme under pandemien. Tidligere har han hatt sesongkort fra da Vipers flyttet fra Karusshallen i Vågsbygd til AQ-arena, og var da tilskuer på hver eneste seriekamp og Champions League kamp. Han sier at han savner og være på tribunene, og gleder seg stort til dagen hvor han får mulighet og lov til å dra på kamp igjen.