Sørnett

- Veldig få vet om denne dagen

Fra venstre: Benjamin T. Dogan, Jenni Mylle, Jenny Alum

Fra venstre: Benjamin T. Dogan, Jenni Mylle, Jenny Alum

Benjamin T. Dogan mener at den internasjonale vegetardagen burde vært bedre opplyst på forhånd.

Publisert:

I dag er det den internasjonale vegetardagen. Sørnett har vært på Til stede mat & mer i dag.

- Flere burde få kjennskap til denne dagen, oppfordrer Benjamin T. Dogan, kjøkkensjef og deleier av Til stede mat & mer.

Restauranten startet opp i år og har fått flere og flere kunder etter oppstarten.

[img69800_2RM]

-Ikke nok kjennskap 

- Jeg fikk vite det via et skilt utenfor, ellers hadde jeg nok ikke hatt kjennskap til den, jeg tror veldig få vet om denne dagen, sier kunden Kikki idet hun spiser en salat.

Det å være vegetarianer er ofte forbundet med å være sunn,Kikki mener vegetarianere lever både lenger og er mindre syke.

- Man føler seg så mye bedre og når man samtidig kan bidra til et bedre miljø, skjønner jeg ikke at flere er vegetarianere.

 

Burde satses på

Dogan og de ansatte lager i stand maten mens de forteller at de antagelig vil merke mer pågang i dag, men det vil først og fremst være fra kunder som er vegetarianere fra før.

- De som ikke er vegetarianere har liten kunnskap om at de som holder seg unna kjøtt har en egen «nasjonaldag», men det er en viktig dag, som i fremtiden burde satses på for å kunne profilere vegetarmat og alle fordeler det har å by på, sier han.

Neste år har Dogan planer om å øke interessen for 1 oktober, det i form av flere skilt og annonser. Vil du vite mer om vegetardagen kan du gå inn på worldwegetarianday.org.