Sørnett

- Vi driter oss kanskje litt ut noen ganger

Kenny Voreland fikk med seg en gjeng fra krussen for å lage vaffler til russen på kro. Her er de på butikken for å kjøpe inn råvarene.

Kenny Voreland fikk med seg en gjeng fra krussen for å lage vaffler til russen på kro. Her er de på butikken for å kjøpe inn råvarene.

Det er vår og russetiden har startet. I Kristiansand holder det til både kruss og russ. De har litt forskjellige måter å forberede seg før russekro.

Publisert:

Vil samle alle

 

Krussen i Kristiansand har ved flere anledninger valgt å lage vafler som de kan dele ut på russekroer. Ved spørsmål om hvorfor de velger å gjøre dette svarer de at de har lyst til at både russen og krussen kan være samlet.

- Det jeg tenkte når jeg satt i gang dette, er jo at vi tror på en levende Gud som har kjærlighet til alle. Vi vil at også russen kan oppleve det. Så da gir vi ut gratis vafler uten at de trenger å gi noe tilbake, forteller Kenny Voreland

Les mer om krussepresidenten Kenny Voreland

Krussen har akkurat handlet inn råvarene til vaflene, senere samme kveld er det russekro i sentrum. Krussen velger vekk vorspillet, de setter heller på høy musikk, synger og gjør seg klare til å steke over hundre vafler.

[img159229_2RS]

 

Følger bibelen

 

Thea Adine Brenne er også kruss, hun sørger for god stemning mens de står å lager vafler. Brenne har valgt å holde seg unna alkohol i russetiden, hun er kristen og velger å følge det som står i bibelen.

 

I bibelen står det at Jesus drakk vin, så jeg har valgt å drikke med måte. Jeg kan ta et glass vin med god mat, men jeg holder meg unna alkohol når jeg er på russekroer, sier Thea Aldine Brenne.

[faktaboks]

En gjeng som har valgt å gå en litt annen retning i russetiden er en gruppe gutter som kaller seg ”YOUNG FLACKO 2017”. De er den første russegruppen i Kristiansand som har valgt å kjøpe buss. De feier en mer tradisjonell russefeiring med mye alkohol og festing.

- Vi vil ha en heftig feiring og folk vil jo være med oss, sier Sebastian Hübert.

Se videoen om hvordan krussen og russegruppen "YOUNG FLACKO" forbereder seg til russekro:

[youtube]https://youtu.be/XKpmIcJ_5lw[/youtube]

Vil bare ha det gøy

 

Guttene fra YOUNG FLACKO sitter i en ring rundt stuebordet hjemme hos Sebastian Hübert. Det er høy musikk, en røykmaskin og en lyskaster i stuen. Om noen timer skal de videre på russekro.

Emil Buer er en av guttene som sitter rundt bordet, han mener russen blir fremstilt på feil måte av media. Selvom det skjer uheldige ting er ikke det alt russen driver med forteller han.

- Alt som ikke er positivt blir tatt opp av media, mens det som er positivt blir aldri skrevet om, sier Buer.

- Vi har det bare gøy, vi fester og koser oss. Vi driter oss kanskje litt ut noen ganger, blir litt for fulle og spyr litt. Men det er en del av russetiden, fortsetter han.

Hvordan er det å være russ i bibelbelte da? 

- Bilbelbelte er oppskrytt, det finnes ikke lenger, mener Hübert.