Sørnett

- Viktig å ha et sted hvor man kan snakke trygt om så fæle ting

Firooz Yosofi vil jobbe for at flykninger skal bli lettere intrigert i Norge. Han har mange ideer som han håper å få satt ut i liv.

Firooz Yosofi vil jobbe for at flykninger skal bli lettere intrigert i Norge. Han har mange ideer som han håper å få satt ut i liv.

Mange møtte opp på Stiftelsen Arkivet på Fredag, der var det begynnelsen på "Flykninger forteller". Flere flyktninger fortalte sine historier gjennom ulike uttrykksformer.

Publisert:

Kristiansand Kommune sitt ønske om "En by for alle" skal nå finne sted i Kristiansand den neste tiden. Over 60 arrangementer skal foregå fremover og Stiftelsen Arkivet er hjem for flere av disse, i dag startet deres prosjekt "Flykninger forteller". Her ble det delt historier gjennom kunst og samtaler.

- Jeg synes det er viktig å ha et sted hvor man kan snakke trygt om så fæle ting, sier Firooz Yosofi som var tilstede under arrangementet. Han setter pris på jobben som Arkivet og flere andre har gjort, men han har mange ideer for å få til bedre integrering for flykninger som kommer til landet. Han ønsker at flere skal få tilgang til informasjon om Norge i media på sitt språk og håper at flere vil kunne jobbe med han for å få til det.

[img174524_2RM]

Under dialogmøte på scenen kom det frem av flykningene som samtalte på scenen følte det er vanskelig å bli integrert i Norge. Prosjektleder Gro Kvanvig tror eventer som Stiftelsen Arkivet har fremover vil kunne hjelpe. - Arkivet er viktig for å kunne diskutere disse temaene og vi håper det kan gjøre det enklere å forstå hverandre, forteller Gro som er kjempe fornøyd med dagen. Hun har inntrykk av at publikum er fornøyde og hun gleder seg til fortsettelsen.

[img174524_3LF]

Stiftelsen skal ha alt fra teater til filmpremierer fremover, og i morgen er det åpningsarrangement for ungdom. Der blir det blant annet foredrag om prestasjonsangst av Malin Nesvold (MakeUp Malin).