Sørnett

Vil forbedre kartsystemet

Dette systemet ønsker Kristiansand kommune å forbedre gjennom deltakelsen i Living Lab. FOTO: KRISTIANSAND KOMMUNE

Dette systemet ønsker Kristiansand kommune å forbedre gjennom deltakelsen i Living Lab. FOTO: KRISTIANSAND KOMMUNE

Onsdag ble det klart at Kristiansand er en av 20 byer som deltar i konkurransen Living Labs Global Award 2012.

Publisert:

Living Labs er en non-profit organisasjon som jobber for å finne gode bærekraftige løsninger for byer gjennom ny teknologi. De har invitert byer verden over til å sende inn sine problemstillinger.
Kristiansand er en av 20 som er plukket ut til å delta i konkurransen. Andre byer som Barcelona, Cape Town, Rio de Janeiro og Lagos deltar også. Problemstillingene som blir lagt frem er
vanlige problemer som byer kan dra nytte av løsningen på.

[img50489_2RS]

Kristiansand ønsker seg forslag til nye og bedre måter å utnytte geografiske informasjonssystemer, et slags avansert kartverk, på. Bjørgulf Bergh Torjussen, rådgiver i økonomisektoren i Kristiansand kommune er med på prosjektet og forteller at de ser for seg et kartverk over byen som inneholder lag på lag med informasjon.

Ingen begrensninger
- Vi ser nesten ingen begrensninger i hva vi kan legge ut i et sånt kart. Mange benytter seg av kart for å finne informasjon, men om du for eksempel skal ha fatt i et telefonnummer, må du søke i andre databaser. Vi ønsker å lage et kart som inneholder all denne informasjonen. Eksempelvis busstider, badetemperaturer og lignende, sier Bergh Torjussen.

Barcelona og Hamburg, som også deltar i konkurransen, ønsker seg løsninger på hvordan de kan øke og opprettholde turismen. Byen Terrassa i Spania ønsker seg løsninger på hvordan de kan oppfordre befolkningen til økt fysisk aktivitet for å forebygge hjerte- og karsykdommer.

Positivt med innspill

[img50489_3RM]

Kristiansand kommune skal utnevne en jury som skal kåre en vinner i mars 2012. Bergh Torjussen er ikke fremmed for tanken om at det kan kåres flere vinnere. 25.000 kroner skal deles ut, men Bergh Torjussen forteller at det ikke bare er pengene som frister.

Stor prestisje
- Det ligger en stor prestisje i å vinne en slik anerkjent konkurranse, mener Bergh Torjussen.

Etter en vinner utnevnes i mars blir det en felles prisutdeling for alle kategorier i mai 2012.