Sørnett

Vil til topps

Spennende: Sverre liker å lære seg nye vanskelige triks og nye teknikker. Her under Nordisk cup i Boddøl i fjor sommer. Foto: Valentina Sommerland.

Spennende: Sverre liker å lære seg nye vanskelige triks og nye teknikker. Her under Nordisk cup i Boddøl i fjor sommer. Foto: Valentina Sommerland.

Sverre Lundevold mener han har gode sjanser i mesterskapene som starter i april. Kristiansanderen har sikret seg en god avtale med den italienske klubben Top Trial Team.

Publisert:

- Det er veldig stort. Det er ingen norske utøvere som har fått en avtale med et utenlandsk team før, forteller Sverre.

Top Trial Team har bestemt seg for å ta inn kristiansanderen som en kjører de satser på i 2012. I tillegg til oppbacking før løp og transport av sykkelen til de ulike løpene, får unggutten mulighet til å trene med utøvere som er enda bedre enn de norske.

Medaljekandidat

Lundevolds trener i Team Norway Trial, Marius Dammyr, mener Sverre har gode muligheter til å hevde seg i turneringene.

- Han er utrolig målrettet på treningene og han har allerede bevist at han kan matche de guttene som ligger blant topp tre i de kommende mesterskapene, sier en engasjert Dammyr til Sørnett.no. Treneren har stor tro på unggutten og trekker frem psyken hans som en viktig styrke.

- I et løp skal du gjennom flere seksjoner med ulike hindringer og der er Sverre veldig god til å ta en seksjon av gangen. Gjør han en feil, er han flink til å finne fokus igjen, understreker Dammyr. Han legger til at det enda er en stund til sesongstart, og at Lundevold er avhengig av å få kjørt mye, samt holde seg skadefri gjennom vinteren.

Gode rutiner

[img52724_2RS]

Går alt som planlagt skal Sverre kjøre alle rundene både i EM og VM. Men før Sverre skal delta i mesterskapene, som begynner i april, venter et treukers opphold i Italia.

- Jeg reiser ned 13. februar for å trene med Top Trial Team. Jeg skal opprinnelig trene med det italienske teamet to uker i måneden, men det er ikke alltid det lar seg gjøre, forteller kristiansanderen.

I tillegg til treningssamlingen i Italia, har Lundevold sin egen måte å lade opp på til viktige turneringer.

- Det handler om å gjøre seg klar psykisk og fysisk. Det er viktig å ha gode rutiner, som å spise riktig og ikke legge seg for sent. Heller ikke holde på med andre ting, sier 16-åringen, og innrømmer at skolearbeidet blir nedprioritert.

Kjenner hverandre

Familien er Sverres viktigste bidragsyter økonomisk, men skal vi tro unggutten er de også en viktig støttespiller psykisk.

- Jeg tilbringer mye tid med familien både før og under mesterskap, sier Lundevold og legger til at han henter mye av støtten han får fra familien.

Faren, Terje Lundevold, forteller at den psykiske støtten er bygd opp gjennom lang tid.

- Vi kjenner hverandre godt og vi vet hva som funker best, poengterer Terje. Han understreker viktigheten av å fokusere på mestring og ikke resultat.

- Det er logisk i idrettsverdenen å fokusere på det man klarer og ta det med seg videre. Så kan man prøve på det man ikke mestrer senere. Det er alltid viktig å se fremover, avslutter Lundevold.