Sørnett

1. divisjonsekspert holder Start som favoritter

Sparebanken Sør Arena. Foto: Shayan Jalilian

Sparebanken Sør Arena. Foto: Shayan Jalilian

Start har startet forberedelsene til 1. divisjon. Eurosport-ekspert holder sørlendingene som favoritter.

Publisert:

Start forbereder seg i disse dager til en ny sesong i 1. divisjon. Kristiansand-klubben har rykket ned fra Eliteserien tre ganger de siste fem årene. Forrige sesong leverte Start en relativt bra høstsesong, men tapene mot Mjøndalen og Vålerenga mot slutten av sesongen sørget for at Joey Hardarsson og hans disipler måtte ta den tunge turen ned til den nest øverste divisjonen i landet.

Forrige uke startet forberedelsene til en ny sesong. Start regnes av mange som store favoritter til å rykke opp til Eliteserien. Sørnett har tatt en prat med ekspert på 1. divisjon, Amund Lutnæs, som peker på flere ting sørlendingene må gjøre for å rykke opp.

- Forventningene til Start er store. Det var små marginer som gjorde at de rykket ned forrige sesong, og i år er de absolutt en av de største favorittene. Start har jo faktisk de tre siste sesongene i 1. divisjon rykket opp på første forsøk, sier Amund Lutnæs.

Store forventninger til Martin Ramsland
En av Starts utfordringer forrige sesong var at angrepsspillerne ikke leverte nok mål. Ifølge analyseverktøyet Wyscout, burde Start ha scoret 46 mål ut fra sjanser som ble skapt, men endte med 33. Lutnæs mener at Martin Ramsland blir nøkkelen denne sesongen.

- Martin Ramsland beviste i 2019 at han er en klassespiss da de rykket opp. Får Start orden på kroppen hans, så har de en klassespiss. Per dags dato er han min største favoritt til å bli toppscorer i serien, sier han.

Start har et par store hull i laget de må fylle. Lagets ubestridte førstevalg på høyreback, Eirik Wichne, har tatt turen til Sarpsborg 08, mens det er lite dekning på spissplassen.

- Start må ha en høyreback. I tillegg ser jeg for meg at det vil komme inn en spiss og kantspiller. Laget trenger også en som kan utfordre El Makrini på midtbanen, og det er ikke utenkelig at Erlend Segberg blir den spilleren, mener eksperten.

- Starts beste spiller
Det er mange Start-supportere som har latt seg frustrere av Segberg-situasjonen. 23-åringen er en lokal spiller som er født og oppvokst på Lund, og har spilt over 100 kamper for Start. Hans kontrakt med klubben utløp ved nyttår, og enn så lenge har de ikke kommet til enighet om en ny avtale. Det betyr at han står fritt til å forhandle med andre klubber.

En som derimot mest sannsynlig ikke flytter på seg, er Eirik Schulze.

- Jeg har store forventninger til Schulze. Han og Ramsland skal være bærebjelkene i dette laget, og jeg forventer mange målpoeng fra Schulze, som jeg mener er Starts beste spiller.

Start sesongåpner borte mot Sandnes Ulf tirsdag 6. april.