Sørnett

16- og 15-åringer på U19 landslagssamling

FORNØYD. Trener Tor Inge Askeland. Foto: Ron Henning Sundvor

FORNØYD. Trener Tor Inge Askeland. Foto: Ron Henning Sundvor

19 spillere er tatt ut til landslagssamling i juni, hele fem av dem spiller for Kristiansand Sandvolleyballklubb.

Publisert:

[nggallery id=544]
 Se videoreportasje nederst i saken.

 

- Det at vi har så mange med på samlingen er nok fordi det finnes så mange jevngode spillere i klubben, som gjør at vi har høyere nivå på treningene enn de fleste andre. Jeg har ikke vært på landslagssamling før, så jeg holdt på å grine da jeg fikk beskjeden, sier Oda Stray Homme (15)

Jentene legger ikke skjul på at de har fortjent plassene sine, og alle sier at de jobber hardt for å nå proffdrømmen.

- Vi trener så mye vi kan omtrent, så drømmen er jo å spille på det høyeste nivået. Jeg får ikke så mye fritid, for etter skolen bruker jeg som oftest tida på å trene og spille turneringer, sier Martine Kragholm (16)

Mange på landslagsnivå

Trener Tor Inge Askeland har trent jentene helt siden de startet med volleyball. Han sier at det er veldig gledelig at så mange ble tatt ut, men er ikke overrasket.

- Det er ikke overraskende at de fem kom med, det har jobbet veldig hardt for det. Vi har en veldig jevn stall, så i tillegg til de fem som er tatt ut, så er det nok 3-4 andre i samme årgang som har mulighet til å utfordre landslagsplassene deres, sier Askeland fornøyd.

På spørsmål om hvorfor klubben har fått med så mange utøvere, er treneren ikke i tvil:

- Vi gjør noe annerledes enn andre klubber. Spillerne trener inne om vinteren, og ute på sanden i sommeren. Det gjør at de får x-antall timer mer trening enn motstanderne, smiler treneren.

Har erfaring

Tre av spillerene har vært med på turneringer og spilt landskamper før, og de er derfor ikke så nervøse før samlingen.[faktaboks]

- Nivået er selvsagt veldig høyt, så litt spent er jeg jo, men jeg gleder meg mest, sier Renate Bjerland (15)

Ane Askeland (16) er veldig fokusert frem mot samlingen, og sier det er viktig å vise seg frem, slik at en kan bli en av de 12 som blir tatt ut til EM kvalifisering.

- Treningene hjemme er mye mer avslappet, når man er på en landslagssamling er alle veldig mye mer motivert for å vise hva de kan, så en må være mye mer skjerpa, sier Askeland.

 

På spørsmål om hvilken spiller som er best, vil ikke Askeland eller Kragholm plukke ut èn enkeltspiller, ettersom de spiller forskjellige posisjoner. De to andre er derimot ikke enige.

- Ane Askeland er nok den som er best, sa både Homme og Bjerland ganske kjapt etter å ha hørt spørsmålet.

 

Melissa Nybakk (15) fra Kristiansand Sandvolleyballklubb ble også tatt ut, men hadde ikke mulighet til å stille til intervju.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uqEZBBUU-EM[/youtube]