Sørnett

Carmen vil starte isbar i Bertesbukta - kommunen nekter

Isbar: Herfra solgte Carmen Framnes is hele forrige sommer
 Foto: Privat

Isbar: Herfra solgte Carmen Framnes is hele forrige sommer Foto: Privat

Carmen Framnes ville starte isbar i Bertesbukta kun 17 år gammel. For andre året på rad blir hun nektet av kommunen å ha det der.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2023 kl 20:46

- Etter så mange e-poster og henvendelser var jeg rett og slett drittlei og så ingen annen utvei enn å ta det til politikken. Det eneste jeg kan gjøre nå er å utfordre kommunen og ikke gi opp. Det ser veldig mørkt ut for denne sommeren, men da må jeg bare se mot 2024, forteller den unge gründeren.

I to år har kommunen avslått alle henvendelser fra Carmen Framnes (18) om å sette opp en isbar i Bertesbukta. Begrunnelsen fra kommunen baserer seg på at det er kommunal eiendom og at det ikke skal settes opp isbar på kommunal grunn. En annen grunn er at det allerede er en isbar der, men det stemmer ikke. Det eneste som er der en en campingplass som Dyreparken eier. Av dem har hun fått lov å sette opp isbaren. Kommunen avslår fortsatt alle henvendelser.

Bertesbukta: Det er her Carmen har et brennende ønske om å sette opp sin isbar
 Foto: Eirik Aamlid Solvang

Bertesbukta: Det er her Carmen har et brennende ønske om å sette opp sin isbar Foto: Eirik Aamlid Solvang

Stå på vilje
Er det noe som står hjertet nært hos Framnes så er det å skape arbeidsplasser til dem som ikke har erfaring. Av de som ble ansatt var det kun et fåtall som hadde erfaring.

- Det som er viktig for meg er å gi de som ikke har hatt arbeid før en mulighet i arbeidslivet. Jeg starta å jobbe på Hageland når jeg var 15 og det har vært ekstremt viktig for meg. Jeg har alltid vært interessert i å arbeide og til daglig så studerer jeg studiespesialiserende på KKG. Der har jeg valgt fagene markedsføring og ledelse, i tillegg til entreprenørskap, opplyser Framnes.

Full av superlativer

Amalie Gunnufsen, Høyre, er full av lovord når det gjelder jobben Carmen Framnes gjør med å skape arbeidsplasser.
- Det Carmen gjør med å skape arbeidsplasser til unge folk er veldig viktig. Hun hadde isutsalg i fjor også, og skapte arbeidsplasser til en aldersgruppe som ofte sliter med å få jobb, nemlig 13-14 åringer. De konkurrerer med de som er litt eldre som gjør det vanskeligere for dem, så det at hun hjelper dem med å få sin første linje på CVen er bemerkelsesverdig. Carmen er helt fantastisk, forteller hun.

Kritisk: Amalie Gunnufsen, Høyre, er kritisk til behandlingen av Carmen Framnes sitt forsøk på å skape arbeidsplasser
 Foto: Høyre

Kritisk: Amalie Gunnufsen, Høyre, er kritisk til behandlingen av Carmen Framnes sitt forsøk på å skape arbeidsplasser Foto: Høyre


Irritert
Hun er imidlertid ikke veldig fornøyd med svarene Carmen får når det kommer til plassering av isbar. Dette skaper stor irritasjon hos Høyre-politikeren.
- Hvis vi skal være en ja-kommune som skal bidra til at ungdommer skal få skape arbeidsplasser så er vi nødt til å ha en dialog gående. Det hun fikk som svar var uten begrunnelse, og det gjør det vanskelig for Carmen, påpeker Gunnufsen.
Høyrepolitikeren mener at Kristiansand kommune burde vært mer imøtekommende når det kom til issalget.
- Jeg blir egentlig litt forbanna når jeg hører at kommunen ikke gir Carmen en god begrunnelse for avslaget. Det er månedsvis siden Carmen begynte å ta kontakt med kommunen og det er jo tross alt mai, og vogna burde vært oppe snart. Kommunen burde heller starte en dialog med Carmen i stedet for å bare avslå, det handler om å møte henne med litt mer åpenhet, avslutter hun.