Sørnett

Reagerer på dårlig busstilbud

Flybusser: Det går svært få busser til Kjevik flyplass
 Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Flybusser: Det går svært få busser til Kjevik flyplass Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Etter klokken 18, går det kun buss omtrent hver andre time til og fra Kjevik, og på morgenen starter ikke bussen før klokken 10. Solveig Omland skulle ønske seg et bedre busstilbud, og foreslår minibuss.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2024 kl 14:08

- Det er merkbart færre tilbud. Særlig på morgenen, og på røde dager og helligdager, så skulle gjerne sett at det er en flybuss, forteller Solveig Omland som bor på Lund.

Færre og færre tilbud
Hun forteller videre at hun forstår at det ikke er nok grunnlag for å få en god flybuss til fungere men at det er trasig.
Det går rutebuss fra kristiandsand sentrum, men det blir færre og færre tilbud utover kvelden, og de som bor et stykke unna merker at det blir vanskelig å komme seg dit generelt.

Trasig: Solveig Omland bor på Lund. Hun forteller om sine meninger angående busstilbudene
 Foto: Linea Elisabeth Steenfat Evensen

Trasig: Solveig Omland bor på Lund. Hun forteller om sine meninger angående busstilbudene Foto: Linea Elisabeth Steenfat Evensen

Synes det er håpløst

Judit Berg bor på Vegårshei og er en av de som synes det er vanskelig å ta fly fra Kjevik.
- Jeg reiser en del Nordover og kjører langt med bil. Dette er litt vanskelig om man skal være borte en stund, for da må jeg la bilen stå her og det er ganske dyrt. Alternativt må jeg reise via Oslo og det synes jeg er dumt når det er en flyplass nærmere, altså Kjevik.
Hun tar en pause og fortsetter

Øst i Agder: Judith Berg bor Øst i Agder og opplever det som vanskelig å komme seg til Kjevik
 Foto: Linea Elisabeth Steenfat Evensen

Øst i Agder: Judith Berg bor Øst i Agder og opplever det som vanskelig å komme seg til Kjevik Foto: Linea Elisabeth Steenfat Evensen

- Det er hvertfall ikke det når man bor litt ut i distriktet, da er det ganske håpløst.

Sørnett tok kontakt med AKT og Boreal og spurte hvorfor det ikke er tilgjengelige flybusser lenger.
- Det er ikke passasjer grunnlag nok, kommenterer Boreal.

Akt jobber stadig med å prøve å matche bussene mer med flyene.
- Vi har hatt møte med Arinord for å å drøfte dette, og prøver å få det til, men primærmarkdet vårt er skoleelever og arbeidsreiser, forteller Njål Arne Møller som er produksjonsjef i AKT,
- Det går generelt færre busser på kveldene, ikke bare til Kjevik. Det er jo færre ute å reiser på kveldene og da går det også færre busser, sier Møller videre.

Fornøyd: Vegard Nordstrøm er fornøyd med busstilbudet til Kjevik så langt.
 Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Fornøyd: Vegard Nordstrøm er fornøyd med busstilbudet til Kjevik så langt. Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Fornøyd med tilbudene
Det er ikke alle som synes busstilbudene er dårlige her på Sørlandet. Vegard Nordstrøm er fra Bergen, men bor i Kristiansand, men synes ikke mangel på flybuss har påvirket han enda
- Det kommer nok til og gjøre det i framtiden. Jeg har vært heldig, og det har klaffet hver gang jeg har tatt fly, av ren flaks sikkert. Jeg har ikke måttet vente mer enn en halvtime toppen, og det synes jeg er greit når jeg er ute å fly, men det hadde selvfølgelig vært digg med kortere ventetid.

Nøkkelord