Sørnett

250.000 kroner til nytt prosjekt

250.000 kroner fra fylkeskommunen til prosjektet "Å ta opp uroen" for å hjelpe risikoutsatte barn, og forebygge psykososiale problemer.

Publisert:

Fylkeskommunen valgte tirsdag å gi 250.000 kroner i prosjektstøtte til "Å ta opp uroen", skriver Vest-Agder fylkeskommune i en pressemelding. Prosjektet er et samarbeid mellom Kristiansand kommune og Sørlandet sykehus, og  har fokus på å bidra til å forebygge psykososiale problemer hos barn og unge, og å utvikle deres grunnleggende kunnskap, ferdigheter og kreativitet i samarbeid med de nærmeste voksne.

- Dette er det første konkrete handlingsrettede prosjektet som tar fatt på den subjektive magefølelsen til de som arbeider tett på barn og unget. Målet er å styrke de ansattes kompetanse i å ta opp sin uro overfor utsatte barn med barnets foreldre på et tidlig tidspunkt, slik at foreldre og nettverk involveres på en respektfull måte, sa prosjektleder for "Å ta opp uroen", Svein Ove Ueland til Fædrelandsvennen tidligere.

Prosjektet omfatter barnehagene Velsefrikk, Solkollen, Søm, Liantjønn, Rødhette, Askeladden, Karuss og Skårungen, og skolene Vardåsen, Strømme og Haumyrheia. I tillegg er Barneverntjenesten, PP-tjenesten, Helsetjenesten i Randsund/Tveit og Helsetjenesten i Vågsbygd involvert.

"Å ta opp uroen" etableres i samarbeid med National Institute for Health and Welfare (THL) i Finland.

Det vil være en samling på Solkollen Barnehage 25. mai, skriver Kristiansand kommunes nettsider.