Sørnett

750.000 kroner på fest for hele byen

21.mai er alle invitert til fest på torvet. Bildet er fra en tidligere fest i byen. Foto: Kristiansand kommune

21.mai er alle invitert til fest på torvet. Bildet er fra en tidligere fest i byen. Foto: Kristiansand kommune

Kristiansand kommune og en rekke samarbeidspartnere inviterer til Byfest på Øvre Torv 21. mai.

Publisert:

[img233730_2RM]

- Vi ønsker å feire og markere at man nå kan samles igjen, forteller arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, Tore Løvland.

Hele byen er invitert til festen på torvet 21. mai. Løvland forteller at det vil være program for hele familien fra klokken 12 til 23.

- Vi ønsker å vise hva byen har å by på. De fleste som opptrer er lokale artister. Hennig Olsen deler ut gratis is og det vil også være gratis kake, legger Løvland til. Han tror det kommer til å være godt oppmøte, men sier at det er væravhengig. Byfest er et spleiselag mellom flere organisasjoner. Kvadraturforeningen, Søgne og Greipstad Sparebank, kommunen, Sparebanken Sør og Spareskillingsbanken bruker til sammen 750.000 kr på denne folkefesten. 

[img233730_3RF]

Camilla Jarlsby, kulturdirektør i Kristiansand kommune, forteller at målet er å gjenåpne byen og få folk tilbake.

- Kulturlivet sliter fortsatt med å få publikum på arrangementer. Vi har mange lokale artister av høy kvalitet som vi håper vil trekke publikum. Det er program hele dagen med noe for alle. Denne festen er ett spleiselag og det syns vi er gøy. Alle ønsker å komme i gang igjen og vi tror dette blir et høydepunkt i starten av en fin kultursesong. Vi håper ting snur i sommer og at folk tar tilbake byen, forteller Jarlsby.