Sørnett

Å miste troen på Gud

David Kitekomundu Bilde:Ole Mathisen

David Kitekomundu Bilde:Ole Mathisen

Ikke alle har hatt det samme livssynet hele livet. Religion er for noen ganske vanskelig å forstå. Selv om man ser på seg selv som religiøs.

Publisert:

Det å konvertere til en annen religion kan ofte være tabu i de ulike menighetene. Men muligheten til å konvertere er en viktig del av religionsfrihet.
David Kitekomundu (20) omtaler familien sin som dypt religiøs. Han beskriver en barndom langt mer religiøs en gjennomsnittet. David forteller at gikk vi i kirka hver søndag, og hadde en slags søndagsskole hjemme. Han var også på kristen leir hvert år. Videre legger han til at han allerede i ung alder følte at det var noe med kristendommen som ikke stemte i hode hans.
-Jeg har alltid sett på meg selv som kristen, men kanskje litt annerledes enn de andre. Det virker som at de har et høyt ønske om å tro. Mens jeg følte at det var noe som manglet, jeg hadde så mange ubesvarte spørsmål forteller David.
Det største problemet var konseptet med helvete.
-Konseptet med helvete virker merkelig. Hvis gud er den perfekte figur, og vi er skapt i hans bilde, og han skal skape oss til å leve i 80 år, for å så leve i helvette i en evighet. Hvis du ikke har mulighet til å vokse videre. Han har skapt noe som slutter å vokse. Noe som ikke er perfekt. Du har alltid muligheten til å bli bedre.

Tvilen og mamma
Man kan bare se for seg hvor vanskelig det er å innse at man kanskje ikke tror på det man har vokst opp med. Bibelen forteller om tvilen, som en stor del av troen. Det var akkurat dette som gjorde det vanskeligst. Mye av grunnen til at jeg konverterte er at jeg ikke greier å forstå at Gud kan ha en sønn.

I tredjeklasse begynte David å tvile, men avfeide det først med at tvilen er en del av troen.
-Det var jo dette jeg var vokst opp med.
Fortsatt overbevist om at det finnes noe mer, ble David fort interessert i Islam. Han følte seg mer hjemme i sin nye tro. Det vanskeligste var å skulle fortelle sin dypt religiøse familie om sin nye tro.
-Mamma begynte å gråte når jeg fortalte at jeg hadde konvertert.

Forlot troen
David forteller at han i dag ikke definerer seg selv som hverken kristen eller muslim.
-Jeg tror det er noe mer enn hva vi er. Hva det er, er vanskelig å si. Men energi dør ikke, den skifter form. Til hva er jeg usikker på, uten at jeg er buddhist eller Hindu.