Sørnett

Aksjonerte langs dødsveien

E39 mellom Stavanger og Kristiansand er en av de strekningene med flest ulykker i landet. Det vil lokalbefolkningen i Mandal gjøre noe med.

Publisert:

IMG_0284Et hundretalls personer møtte onsdag morgen opp ved Falken veistasjon utenfor Mandal for å vise de lokale politikerne hva de mente om europaveien som går gjennom kommunen deres. Med mottoet "møtefri vei" på E39 på store bannere håpet aksjonistene på en mulighet til å konfrontere politikerfølget. Da bussen kom sperret aksjonistene veien og skapte kø i krysset.

Ordfører i Marnadal, Helge Sandåker forteller at kommunepolitikerne har gitt et tydelig signal.

-Nå har vi vært i møte med Arbeiderpartiets fraksjon i komiteen og vi har gitt veldig tydelig signal til forventninger. Jeg synes det er et fantastisk oppmøte av lokalbefolkningen her i dag. Dette vitner jo om at folk er utålmodige. Jeg representerer jo en kommune som E39 ikke går igjennom, men veien er like viktig for oss i Marnadal som for de som bor i Mandal.

Ikke ny vei med det første.

-Det viktigste nå er å få veien inn på nasjonal transportplan. Det er det første skrittet. Før det blir gjort blir det ikke bevilget penger til ombygging av veien, sier Sandåker.[slideshow id=115]