Sørnett

Alle monner drar

Positiv: Festivalleder Svein Inge Olsen tror at Protestfestivalen 2012 kommer til å bli gjennomført. (FOTO: privat)

Positiv: Festivalleder Svein Inge Olsen tror at Protestfestivalen 2012 kommer til å bli gjennomført. (FOTO: privat)

Protestfestivalen har tidligere gått ut i media og sagt at de mangler 200 000 kroner. Nå er beløpet de mangler betraktelig mindre.

Publisert:

- For å kunne arrangere en fullverdig festival mangeler vi omtrent 50 000 kroner, sier festivalleder Svein Inge Olsen.

Håper på mer
Protestfestivalen har fått 200 000 kroner fra Fritt Ord, som er 100 000 mer enn hva de hadde forventet. Sammen med pengene fra ulike innsamlingsaksjoner nærmer festivalen seg mål. I går bestemte også den folkekjære artisten, Jahn Teigen, seg for å bidra til festivalen med rundt 10 000 kroner.

- Vi håper selvfølgelig å få inn litt mer enn det vi har sagt, slik at vi slipper å kutte ned på markedsføringen, fortsetter festivallederen.

Olsen er positiv til årets festival, selv om han innrømmer at det går litt tregt.
- Det går fremover. De ulike innsamlingsaksjonene gir resultater, selv om det går tregt. Det er som å sitte å se på maling tørker, sier en ærlig festivalleder til Sørnett.no.

Mangfold i kulturlivet
Roy Wiken, rådgiver i Oppvekstsdirektørens stab, mener at Protestfestivalen sammen med andre festivaler i byen, er en viktig del for byens kulturmangfold.
- Jeg ønsker at alle festivaler skal klare å videreføre sin virksomhet, fordi de er med og bidrar til mangfold i kulturlivet, understreker Wiken.
Rådgiveren legger vekt på mangfoldet, men innrømmer avslutningsvis ar Protestfestivalen er spesiell i sin sjanger, noe unikt.