Sørnett

Åpne møter om hasj og marihuana

Marihuana. Foto: Wikimedia

Marihuana. Foto: Wikimedia

Etterspørselen etter informasjon om hasj og marihuana har vært stor. Nå inviteres borgerne i Kristiansand til åpne møter.

Publisert:

[faktaboks]- Hver gang vi er ute på skoler og lignende får vi tilbakemeldinger om at dette er noe flere burde vite om. Møtet er som sagt rettet mot borgeren i byen, men det vil også være noen fagfolk på møtet, det sier kriminalitetsforebygger i Kristiansand kommune, Karin Berthelsen.

Det er første gang det blir arrangert åpne møter med temaet hasj og marihuana i Kristiansand. Der blir det presentert nyere forskning som viser at disse stoffene har blitt betraktelig mye farligere enn tidligere.

Møtene er et samarbeid mellom kriminalitetsforebyggende team, politiet og ungdomstjenesten. Kommuneoverlege Dagfinn Haarr sammen med Hans Jørgen Beckmann, leder av narkotikaavsnittet ved Kristiansand politikammer og Håvard Berge fra Kriminalitetsforebyggende team/ Kristiansand hasjavvenning skal holde foredrag.

Berthelsen forteller at de ønsker å gå bredt ut. Hun ønsker både familie, besteforeldre, venner og bekjente av ungdom velkommen til møtet.