Sørnett

Åpner dørene for privat SFO

SFO: Høyre-politiker Hans Otto Lund var en av de som gikk inn for å sette døren på gløtt for private aktører. (Foto: Torkel Schibevaag)

SFO: Høyre-politiker Hans Otto Lund var en av de som gikk inn for å sette døren på gløtt for private aktører. (Foto: Torkel Schibevaag)

Formannskapet vedtok tirsdag at den kommunale SFO-ordningen konkurranseutsettes, etter at private aktører nå får muligheten til å starte opp egne SFO-ordninger.

Publisert:

Tirsdag gikk formannskapet inn for at private aktører kan starte SFO og at det kommunale tilbudet konkurranseutsettes. Hans Otto Lund (H) uttaler til Sørnett at dette er som å sette døra på gløtt for de private.

- Vi har vært tilhenger av et bredest mulig tilbud, og det å ha noen korrigeringsmuligheter i et tilbud som er veldig godt drevet, forteller Lund.

Han påpeker at SFO i Kristiansand er veldig bra og at det ikke er noe av grunnen, men at det å ha et større tilbud bare er en fordel.

- En annen ting er at SFO kan ha en grunnidé, slik som Steinerskolen har, forteller Lund.

Strekke seg etter

- Det er ikke en direkte konsekvens at det blir en bedre kommunal SFO?

- Jo, det kan det bli. For da kan den kommunale SFO få noe å strekke seg etter om det kommer inn nye spennende signaler fra eksempelvis privat SFO, sier Høyre-politikeren.

Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet deler ikke samme oppfatning som Lund.

- Akkurat når det gjelder SFO så tror jeg ikke det kommunale tilbudet kan bli noe bedre. Det er ikke noe som tilsier at kvaliteten i Kristiansand er noe dårligere enn andre plasser, uttaler Gundersen.

Vil beskytte SFO-ordningen

Ap-politikeren forteller at de ønsker å beskytte den SFO som per dags dato finnes i skolen, slik ordningen er tenkt.

- Vi går imot forslaget om og konkurranseutsette SFO, fordi vi mener den beste løsningen er den vi allerede har, sier Gundersen.

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) uttalte før voteringen at det var et klokt valg og slippe private aktører til.

– En forutsetning er at det må ligge i nærheten, men det er klart at vi vil ha en sterk offentlig sektor, uttalte varaordføreren.

Forslag om vedtak

Forslaget om at Kristiansand kommune oppfordrer private skoler til å drive SFO etter Opplæringsloven § 13-7, og at søknad om SFO i regi av private, menigheter eller frivillige vurderes på vanlig måte, ble vedtatt i formannskapet. Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og Pensjonistpartiet som stemte for.