Sørnett

Åpnet ny møteplass for unge

Øystein André Lægdene er senterleder for det nye aktivitetshuset i Kristiansand. Foto: Oscar Fjeldbraaten

Øystein André Lægdene er senterleder for det nye aktivitetshuset i Kristiansand. Foto: Oscar Fjeldbraaten

I går åpnet Fellesverket opp i sentrum i Kristiansand. Senterleder for den nye møtestedet, Øystein Lægdene, forteller at det er et aktivitetshus for unge med et bredt utvalg av aktiviteter.

Publisert:

Klokken 12.30 på torsdag åpnet Fellesverket et nytt aktivitetshus i Kristiansand etter jobbet siden i fjor høst med å pusse opp lokalet i Vestre Strandgate 22. Dette er dog ikke det eneste stedet hvor Fellesverket holder til, de har i følge Røde Kors sine nettsider 18 aktivitetshus rundt om i Norge, samt to som er under etablering.

Et sted for ungdom
Fellesverket er et sted for ungdom mellom 15-25 år, hvor vi tilbyr leksehjelp, gatemegling, arbeidstrening og de ulike aktivitetene som er på møteplassen, forteller senterleder Øystein André Lægdene.

[img234541_2LF]

[img234541_3RM]

Videre forteller han at aktivitetshuset har et gamingrom, bordtennisbord og biljardbord som eksempler på ting man kan gjøre på møteplassen. - Vi håper ungdom selv foreslår andre eventuelle aktiviteter som vi kan starte opp med, legger Øistein til.

Gratis måltid
Fellesverket i Kristiansand vil være åpent mandag, onsdag og torsdag klokka 15-20. Da er det gratis inngang og aktiviteter.

- Det er ikke noe krav til å måtte gjøre noe her heller, man kan få et gratis måltid og bare henge her, forteller Øistein.

[img234541_4LM]

I lys av Røde Kors
Fellesverket blir er prosjekter som blir satt i gang av Røde Kors rundt om i landet. - Vi gjorde først en "Røde Kors"-vurdering på om dette var noe Kristiansand trengte, og fant ut at det er ingen andre som har det samme tilbudet som i tillegg er gratis, forteller daglig leder i Kristiansand Røde Kors, Sigrun Øverland.

Øverland sier at de finansieringen har gått bra med hjelp fra private aktører, men håper at kommune og stat også tar initiativ etter hvert.

 

Oppfordrer til å dra innom
Øystein Lægdene hyller alle frivillige som har bidratt til at prosjektet har gått bra så langt, og forteller at de gjerne tar imot frivillige som vil være med. Han oppfordrer også alle andre unge til å ta turen innom stedet ettersom Fellesverket står for et bredt mangfold.

[gallery type="slideshow" td_gallery_title_input="joda så neida så" td_select_gallery_slide="slide" ids="234612,234614,234613"]