Sørnett

Åpning av Kristiansands første parkourhall

Fornøyd med oppmøte: Matias Nymann er glad for at det kom så mange på åpningen. FOTO: Bjørn Kristian Nylan

Fornøyd med oppmøte: Matias Nymann er glad for at det kom så mange på åpningen. FOTO: Bjørn Kristian Nylan

Utøvere i alle aldre kunne hoppe, sprette og slenge seg rundt i den splitter nye parkourhallen i Samsen kulturhus.

Publisert:

[imagebrowser id=528]

Onsdag klokken 14.00 var det duket for åpningen av Kristiansands første parkourhall. Et spekket rom med utøvere fra ung til voksen alder var å se under åpningen. De to første dagene vil være åpent for alle som vil prøve seg. Etter det starter parkourklubben med vanlige treninger.

[faktaboks]- Helt konge. At så mange skulle komme, hadde vi ikke forventet da vi startet planleggingen av hallen for et halvt år siden. Som vanlig er det mange nye folk på trening, og det kommer nok enda flere utover dagen, sier nestleder Mathias Nymann.

 

Travle dager

Nymann forteller at forberedelsene har vært veldig hektiske.

- På grunn av lekkasjer har åpningsdagen blitt utsatt fra januar til i dag. Malingen på veggene ble akkurat ferdige og det meste av utstyret er på plass, men helt ferdige er vi ikke, sier han.

Fra å trene to ganger i uken i en turnhall, har Agder Parkour nå blitt Norges største parkourklubb med egne lokaler. Nå blir det treninger på Samsen hver dag.

 

[img124966_2LS]

Markus Opedal er medlem av klubben, og står bak de eventyrpregede veggene i lokalet.

-Jeg har malt i fem timer i dag, og ble ferdig akkurat. Det har vært mye arbeid, og jeg håper folk er fornøyde, sier maleren.

 

Fornøyde deltakere

Marcus (18) og Bjørn (18) deltar på åpningen og syns det er et godt initiativ.

- De har gjort en veldig bra jobb. Jeg har drevet lenge med parkour uorganisert, og miljøet i byen har tatt seg opp etter klubben startet, sier Marcus.

- Jeg har ikke hatt noen interesse for parkour tidligere, men ble anbefalt å komme hit. Jeg får se om jeg skal starte aktivt etter dette, sier Bjørn.

[img124966_3LM]