Sørnett

Arbeidsledigheten synker

Seniorrådgiver: Svein Otto Daatland mener et godt arbeidsmarked er hovedgrunnen til de oppløftende tallene. Foto: NAV.

Seniorrådgiver: Svein Otto Daatland mener et godt arbeidsmarked er hovedgrunnen til de oppløftende tallene. Foto: NAV.

Arbeidsledigheten i landet har sunket i 2011. I Vest-Agder har den sunket med 8 %. NAV mener det har sunket fordi det er et godt arbeidsmarked i fylket.

Publisert:

NAV har lagt ut en statistikk på sine hjemmesider som forteller at Vest-Agder har gått ned 8 % i antall arbeidsledige fra 2010 til 2011. Det gjør at fylket ligger på en solid sjetteplass i Norge.

Økning
Seniorrådgiver i NAV, Svein Otto Daatland kan informere om at det var utlyst 35 stillinger i Vest-Agder i desember, mens allerede i januar var det 135 stillinger utlyst. Det er et godt tegn på at det er stor etterspørsel i markedet.

Kompetansebehov
Daatland tror at kompetansebehov er noe av grunnen til de positive tallene.

- Det er et stort behov for kompetanse på Sørlandet, og er man utdannet ingeniør eller i pleie og omsorg, så ligger man godt an, opplyser han til Sørnett.

Videre forteller han at arbeidsmarkedet er knakende godt i Vest-Agder. Spesielt blant leverandører i olje og gass hvor man søker etter flere hundre personer.

Opp eller ned?
Statistisk Sentralbyrå har lagt ut en statistikk på deres hjemmesider hvor man kan lese at deltidsarbeidet har økt. Det mener Daatsland kan tolkes annerledes.

- Det er mange som ønsker å jobbe deltid, derfor er ikke deltidsarbeid et problem for disse personene. Men de er fortsatt med i statistikken, og da virker det som at det har økt, forteller han.