Sørnett

Arrangerer fotball for flyktninger

Tore Tønnessen. Foto: privat.

Tore Tønnessen. Foto: privat.

Førstkommende torsdag kl 11. holder Fotballklubben Donn sin første fotballtrening for flyktninger

Publisert:

- Alle asylmottakerne i Kristiansand er invitert. Vi vet ikke hvor mange som kommer, så det blir gøy å se, sier styreleder for ungdomsavdelingen i FK Donn Tore Tønnessen.

Torsdag 5. februar kl. 11 arrangerer altså fotballklubben fra Lund trening for asylmottakerne i Kristiansand. Tønnessen, som kom tilbake til klubben i fjor høst, fikk beskjed av styret at dette var noe de hadde lyst til å få til. Han har derfor vært rundt å snakket med de ulike asylmottakene i byen.

- Jeg har vært rundt på asylmottakene i Kristiansand og snakket med ulike mennesker. Vi har snakket mest med de som er rundt 16 år og oppover, forklarer Tønnessen.

- God respons

- Vi har fått veldig god respons, spesielt fra alle disse ungdommene vi har snakket med. De har jo kanskje ikke så mye å gjøre på fritiden deres, så de var svært positive til opplegget vårt, sier han.

Nytt utstyr

Det vil også bli delt ut gratis utstyr til de fremmøtte. Dette har de fått fra flere aktører, bl.a. trimtex og Scan Trade.

- Jeg snakket med hovedleverandøren til Donn, Scan Trade. I tillegg kom jeg i kontakt med Trimtex og Fretex. De var veldig positive til opplegget vårt, forteller Tønnessen.

Venter i spenning

Sørnett snakket også med Kristiansand Statlige Mottak over telefon, der de mener det er viktig med slike tiltak:

- Vi er veldig opptatt av slike ting, og mener at fotball er veldig viktig for ungdommene. Det er viktig at slike tiltak blir gjort, sa de.

Det er fortsatt usikkert hvor mange som møter opp på Kongsgårdbanen kl. 11 på trosdag, men Tønnessen er positiv.

- Vi vet ikke helt sikkert hvor mange som møter opp, det kan være alt fra fem til femti. Men, vi regner med det blir en del folk, avslutter han.