Sørnett

Audrey Midtbø er på vei inn i tredje måned med korona

Fastlegen bekrefter, med retningslinjene gitt av Verdens helseorganisasjon, at man ikke er smittefarlig etter tre uker er gått. Foto: Lundsen Legesenter

Fastlegen bekrefter, med retningslinjene gitt av Verdens helseorganisasjon, at man ikke er smittefarlig etter tre uker er gått. Foto: Lundsen Legesenter

Audrey Midtbø fikk påvist COVID-19 i mars og har fremdeles viruset i kroppen. Selv om hun nå er utenfor smittefare er det vanskelig å leve normalt igjen.

Publisert:

Audrey Midtbø ser utilpass ut. Det er over den dårlige samvittigheten av å leve et normalt liv med korona. Hun forsikrer seg atter en gang at hun ikke er smittsom.

- Korona er avskydd. Alle er livredde for å bli smittet, og her går jeg ute bland folk med viruset i kroppen. Selv om jeg ikke er smittefarlig lengre føles det som folk tar avstand fra meg, forteller hun.

Smittet

I midten av mars var Audrey og mannen hennes på besøk hos datteren i Bergen. Det var her de ble smittet. Datteren fikk påvist COVID-19 og ba derfor foreldrene om å teste seg. Ektemannen ringte legevakten men på grunn av stor pågang ble de ikke tatt inn. Istedenfor fikk de beskjed om å umiddelbart reise hjem for å gå i isolasjon. Hjemme i Flekkefjord, 18. mars, ble begge testet positivt for korona.

Symptomer

Audrey har en kronisk sykdom som gjør at hun sliter med utmattelse og hodepine. Dette gjør koronasymptomene mindre merkbare. Tretthet, hoste og feber var fra før av en daglig påkjenning. Sånn sett sier Audrey at hun slapp billig unna.

- Jeg er i faresonen for å bli alvorlig syk av smitten, men til alt hell har jeg ikke blitt hardt rammet. Symptomene er veldig overkommelige så sånt sett det er lett å leve med koronaen, forteller hun.

Blir ikke frisk

Det er nå over to måner siden Audrey testet positiv for COVID-19. Til dags dato viser nye tester at kroppen fremdeles bærer på viruset. Det er hun ikke forbløffet over siden hun stadig vekk kjenner på symptomene til smitten.

- Jeg kan stadig føle meg litt syk på grunn av koronaen. Legen min har derimot gitt meg klar beskjed om at jeg ikke er smittefarlig. Hans ord er hadde jeg vært sykepleier ville jeg vært tilbake i jobb.

Fastlegen bekrefter

Korona er fremdeles ganske nytt for alle. Det kreves mer forskning for å vite hva som er de normale utfallene av viruset. Verdens helseorganisasjon har derfor fulgt retningslinjene til hvordan virus smitter på generelt basis. Disse retningslinjene forholder fastlegen, Olaf Hanssen, seg til når han behandler pasientene sine.

- Reglene for smittede med COVID-19 er isolasjon i ti dager. Etter dette er pasienten utenfor fare av å smitte andre, uavhengig om de enda bærer på viruset, sier Hannsen