Sørnett

BARE Studenthus storfornøyde med driften etter første halvår

Foto: Magnus Ytterbø

Foto: Magnus Ytterbø

For mange studenter i Kristiansand var det i høst knyttet stor spenning til det nye studenthuset som skulle åpnes. Ett halvt år inn i driften er personene bak storfornøyd

Publisert:

Stor interesse

- Det er masse arbeid med å åpne et helt nytt studenthus midt i sentrum av Kristiansand. Det har vært veldig mye å gjøre, mye å lære og men først og fremst har det vært veldig gøy! Fokuset vårt er på å få startet opp studenthuset og studentsamfunnet, og så er det litt tidlig å konkludere på hvordan ting går økonomisk. Vi er storfornøyd så langt!

Det sier Jon Gotteberg til Sørnett. Gotteberg er avdelingsleder i SIA Studentliv, organisasjonen som drifter og er hovedansvarlig for BARE.

Avdelingsleder for SIA Studentliv, Jon Gotteberg
 Foto: Privat

Avdelingsleder for SIA Studentliv, Jon Gotteberg Foto: Privat

Videre påpeker Gotteberg at reaksjonene også blandt studentene har vært positive,

- Reaksjonene har vært positivte, og ikke minst så har studentene tatt i bruk BARE hele uka. Arrangementskalendern har vært full av store og små arrangement i regi av studentforeninger og andre, og vårt mål om at studentene skal kunne komme alene men ikke føle seg ensom er noe vi tar stor stolthet i. Så vi er i gang, studentene i Kristiansand har fått et helt eget sted midt i sentrum, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Ulike Arrangementer

Mangelen på 18-års steder har vært et stort problem for de studentene i byen som enda ikke har fylt 20 år og for mange var det viktig å ha et sted som er tilgjengelige for alle.

I tillegg til å være både en bar og et sted for få unna litt skolearbeid har også BARE satset stort på ulike arrangementer og klubber. Deres torsdags quiz har vært svært populær og er som oftest fylt opp med plasser allerede dagen før.

Foto: Magnus Ytterbø

Foto: Magnus Ytterbø

Ansvarlig for quizen og de andre arrangementene er Kristiansand studentsamfunn (KSS). KSS drives av frivillige studenter og jobber for at studentene i Kristiansand skal ha et inkluderende studentmiljø der alle kan ha en felles møteplass.

Nyvalgt leder for KSS, Katherine Stensrud, håper at det nye styret kan fortsette suksessen og samtidig utvikle og arrangere enda mer moro for studenter,

- Vi jobber med å skape enda flere konserter og arrangementer for studenter. Det forrige
halvåret hadde vi over 70 arrangementer med musikkbingo, quiz, konserter, silent disco, raves og mer. I
løpet av det neste året håper vi å fortsette suksessen fra disse arrangementene, samt utvide tilbudene, forteller hun til Sørnett.

Nyvalgt leder for Kristiansand studentsamfunn, Katherine Helene Stensrud
 Foto: Privat

Nyvalgt leder for Kristiansand studentsamfunn, Katherine Helene Stensrud Foto: Privat

Stensrud legger til at hun spesielt er imponert over hvor mange frivillige som har villet hjelpe til,

- Det har også vært flott å se studenter som har meldt seg som frivillige. Dette har vært superviktig da vi er en frivillig studentforening. Alle jeg har møtt gjennom KSS og alle som har meldt seg som frivillig er fantastiske og de har gjort det mulig for oss å ha et så vellykket første halvår. Jeg er spent på å se hva vi kan gjøre neste år, avslutter Stensrud.