Sørnett

Baseball arrangement for barn i sørlandshallen 16.mars

Andrew Johnsen
 Foto: Privat

Andrew Johnsen Foto: Privat

Det skal hovedsakelig være kamper for barn 9-12 år og 13-18 år. I tillegg kommer det kanskje lag fra Sverige og Danmark for å spille.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2024 kl 10:51

Andrew Johnsen (47) er hovedtrener for seniorlaget til Kristiansand Suns baseballklubb. Han forteller at arrangementet går ut på at barna skal spille kamper mot hverandre i aldersklassene 9-12 år som kalles for "Little league" og den andre klassen 13-18 år som kalles for "Youth". Det blir lag fra hele Norge og muligens Sverige og Danmark også.

Johnsen forteller at baseball vanligvis er en utendørsidrett som pågår mellom april/mars til september.
- Ved å ha ett innendørs arrangement som dette kan det være med på å gi barna en "headstart" på sessongen som kommer.

Johnsen vokste opp i USA med baseball hvorav den store interessen og lidenskapen hans kommer fra. Han forteller at hvem som helst kan begynne med baseball.
- Det jeg liker med baseball er at det er plass til alle typer på en baseballbane og at man kan konkurrere på et høyt nivå uten at man har alle de atletiske ferdighetene.

Henrik Hanselmann
 Foto: Privat

Henrik Hanselmann Foto: Privat

Henrik Hanselmann (44) er barnetrener for klubben. Han forteller at de vanligvis pleier å trene i en gymsal så det blir positivt å få komme inn i en stor hall som dette.
- Vi er så heldige at Norges softball og baseballforbund har tatt på seg kostnadene med å leie hele sørlandshallen denne dagen.

Hanselmann forteller at han valgte å bli barnetrener fordi de skal satse på barn i klubben, ikke bare seniorlaget.
- Målet vårt er at barn skal starte med baseball og spille videre til de blir voksne. Det er mye frafall i ungdomsårene og vi jobber hardt med å få dem til å bli i klubben. Vi ønsker at barn skal finne sin idrett og vi tror baseball passer for mange. Det er en veldig simpel idrett som egentlig bare krever at du kan kaste en ball, ta den i mot, slå den og løpe.

jeg tror også det er viktig å føle at man er en del av noe, akkurat som man gjør hvis man er med i en klubb. Man treffer andre barn på samme alder i et nytt miljø og får nye venner enn de man vanligvis treffer på skolen. Jeg tror også det er viktig for å barna å kjenne på mestring noe du garantert kommer til å gjøre i baseball forteller Hanselmann.

Både Johnsen og Hanselmann forteller at de gleder seg til arrangementet og ønsker alle velkommen.

For de som er interesserte kommer dagen til å se slik ut: Se under.

Programmet for dagen blir følgende
14:00 oppmøte og registrering/oppvarming
14:30-15:30 little league games 1 og 2 (2 baner)
15:45-16:45 little league games 3 og 4
17:30 youth game 1
19:30 youth game 2

Little league er fra alderen 9-12 år og youth er fra 13-18 år.

Johnsen forteller at hvem som helst kan delta og det er bare å ta kontakt med klubben. Han forteller at døren alltid er åpen om man vil være med å trene eller lignende.