Sørnett

Bekymret for stand up-miljøet

Morten Hansen (30) Foto: Privat

Morten Hansen (30) Foto: Privat

12. Mars 2020 innførte regjeringen de mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid. Håndverkeren stenger, og stand up-eventyret til Morten blir satt på pause.

Publisert:

Jeg har vært i kontakt med anleggsarbeideren Morten Hansen (30). Morten beskriver seg selv som en moromann som alltid gir mye av seg selv, samtidig som han også brenner for ungdommen i Fevik, der han jobber på ungdomsklubben. For noen er Morten mest kjent fra en julekalender han hadde på Facebook for noen år siden, der holdt han på med litt forskjellige stunt i anledning de 24 forskjellige lukene. Dette var stunt som var alt fra å få juling av en profesjonell MMA-utøver, tatovere "Luke 19" på håndleddet sitt, til å samle inn penger til barneavdelingen på sykehuset i Arendal.

Sykdommen og løftet han ga til seg selv 

[img220479_2RM]

For et par år siden ble livet til Morten snudd opp ned. Han fikk den nedslående beskjeden som de aller fleste frykter; "Du har fått kreft". Morten forteller at det var da han bestemte seg. Hvis han overlever dette, da skal han prøve ut drømmen om å få andre til å le. Morten kom seg gjennom den tøffe tiden med behandling og ble friskmeldt.

Morten er en mann som holder ord, forteller han. Konsekvensen av et løfte han ga til seg selv ble å dra til en Stand up-klubb i Arendal, stille opp helt uforberedt, og kun ha noen få han kjente i salen. Dette gikk over all forventning, Morten kjente på en euforisk lykkefølelse han ikke hadde kjent på før. Etterhvert som han ble mer komfortabel i Arendal ble neste mål Kristiansand. Fra den dagen han bestemte seg for å holde første opptreden på Håndverkeren, ble Morten Amandus en hyppig inventar på Håndverkeren og alt lå til rette for flere show på Håndverkeren, og kanskje etterhvert andre steder på sørlandet.

Redd for at de ferske ikke skal prøve seg

[img220479_3RM]

12. Mars 2020 innførte regjeringen de mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid. Håndverkeren stenger og stand up-eventyret til Morten blir satt på pause. Håndverkeren har enten vært stengt eller hatt begrenset med kapasitet noe som medfører at den smittende latteren blant flere titalls personer i salen er vanskeligere å få til. Så om man først får stått stand up er det fortsatt langt i fra det samme som når man står på scenen og salen er full. For en fremtredende stand up-komiker som Morten, syntes han dette var trist, spesielt følte han med de yngre som enda ikke hadde fått prøvd seg. En bekymring Morten deler er frykten for at de som ønsket å prøve seg nå aldri kommer til å gjøre det. Når Morten og de andre lokale lovende komikerne får prøve seg på scenen igjen gjenstår å se.