Sørnett

Betania vil til teateret

Nye lokaler: Kristiansand Teater kan bli Betanias nye leielokaler. Foto: Wikipedia.

Nye lokaler: Kristiansand Teater kan bli Betanias nye leielokaler. Foto: Wikipedia.

Frimenigheten Betania ønsker å leie Kristiansand Teater.

Publisert:

- Vi skal ha et møte med kommunen. Før møtet har funnet sted har jeg ikke ytterligere kommentar, sier Pastor Terje Govertsen i Betania til Nettavisen Sørnett.

Den siste uka har det gått rykter om at en av byens menigheter har meldt sin interesse for å bruke det gamle Kristiansand Teater i Kongensgate 2. Bygget har stått tomt siden Agder Teater flyttet inn i Kilden for noen år tilbake.

Til Fædrelandsvennen bekrefter eiendomssjef i Kristiansand Eiendom, Hans Christian Gram, at en aktør har meldt sin interesse.

- Det stemmer at en aktør har meldt sin interesse, og vi skal i dialog med dem for å se om det kan være aktuelt at de leier teaterbygget. Det er i utgangspunktet kun snakk om leie i et år.Vi tar fremdeles sikt på å få lagt bygningen ut for salg innen utkanten av året. Vi er derfor opptatt av at det ikke skal bli en lang leiekontrakt, slik at et potensielt salg kan forhindres.

Vært i kontakt 

Pastor Terje Govertsen i Betania bekrefter at det er dem som denne uka skal forhandle om mulig leie av Teateret. Til Fædrelandsvennen sier han at de har vært i Kristiansand eiendom.

- Det jeg kan si, er at vi har vært i kontakt med Kristiansand Eiendom for å se på mulighetene for å disponere bygget, men vi ønsker å ha disse samtalene før vi sier noe mer. Vi ønsker å gjøre ting i riktig rekkefølge.

Ønsker forslaget velkommen 

En rekke aktører i kultursektoren har de siste halvåret engasjert seg i kampen for å bevare Kristiansand Teater. Kristiansand eiendom ønsker å åpne for riving i reguleringsplanen, som i første omgang ble stoppet av en innsigelse fra Kristiansand Fylkeskommune. Pensjonert kulturjournalist, Gunnvald Opstad, er blant dem som har engasjert seg for å bevare Teateret. Det er særlig Henrik Finnes mosaikkvegg på fasaden han har vært opptatt av å bevare.

- Jeg ønsker velkommen alle tiltak som kan bidra til å bevare bygget. Men dette ligger veldig fjernt fra det som opprinnelig var hensikten med bygget.