Sørnett

Kan koste deg dyrt å ikke være medlem

Mandals redningsskøyte Bill under øvelse mandag 15. mai.
 Foto: Benedikte Johanne Lillestølen Beil

Mandals redningsskøyte Bill under øvelse mandag 15. mai. Foto: Benedikte Johanne Lillestølen Beil

Hver dag er redningsskøyta ute på sjøen, klare til å bistå dersom problemer oppstår, men er du ikke medlem kan hjelpen koste deg dyrt.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2023 kl 12:39

Bestmann og operativ leder ved RS Bendt R. Rasmussen, Øyvind Byremo Johnsen mener alle bør være medlem av redningsselskapet.

- Om man er medlem får man mye god hjelp for lite penger. Om man ikke er medlem av redningsselskapet, kan man likevel få hjelp av oss, men det kan bli dyrt.

På nettsidene til redningsselskapets står det at "alle som trenger det skal få hjelp på sjøen, men er du ikke Totalmedlem får man en regning i bakkant på minimum 5000 kr." Et totalmedlemskap koster 1 245,–.

- Gjelder det liv og død er det normal prosedyre å ringe politi. Da blir det satt i gang en redningsaksjon som vil bli betalt av staten, sier en talsperson fra redningsselskapet.

Petter Wahlstrøm er ikke medlem av redningsselskapet, men har vært medlem tidligere.

- Jeg burde nok vært fast medlem, med det dyreste abonnementet. I privatsammenheng er jeg kun på fjorden i pent vær og lite vind. Båten og motoren min er godt vedlikeholdt.

Wahlstrøm vet godt hva han gjør om et uventet problem plutselig oppstår.

Petter Wahlstrøm er ikke medlem av redningsselskapet, men hyller deres arbeid.
 Foto: Privat

Petter Wahlstrøm er ikke medlem av redningsselskapet, men hyller deres arbeid. Foto: Privat

- Jeg er aldri alene ute på fjorden, men dersom uhellet skulle være ute, vet jeg at jeg hva jeg ville ha gjort. Da hadde jeg ankret opp båten og enten ringe etter hjelp, eller ropt på nabobåten.