Sørnett

Regner med et halvt år til

- Å bomme så mye syns jeg er litt drøyt

Anleggsarbeidet betyr problemer for enkelte av butikkene i Skippergata. Foto: Mclean, Sivert

Anleggsarbeidet betyr problemer for enkelte av butikkene i Skippergata. Foto: Mclean, Sivert

I over et halvt år har det vært omfattende arbeid i Skippergata mens det legges nye vann- og avløpsrør. Arbeidet tar lengre tid enn noen butikker har forventet. For noen bedrifter er dette en utfordring i den daglige driften og betyr tap av omsetning.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2024 kl 11:13

-Vi har merket det på drop-in trafikken og på salg av tekstiler, salget er droppet veldig. Det merker vi spesielt på gode dager hvor det er mye folk i byen som ikke finner fram.

Det forteller Ole Petter Berglund, butikksjef på Intersport Skippergata.

Butikksjef på Intersport Skippergata, Ole Petter Berglund. Foto: Mclean, Sivert

Butikksjef på Intersport Skippergata, Ole Petter Berglund. Foto: Mclean, Sivert

-Heldigvis har vi bra salg på sykler og ski gjennom våren, men det har uten tvil påvirket driften.

Videre forteller han om frustrasjon rundt den endrede tidsrammen.

-Hvis det skiftes hvert 50. eller 100. år så må vi jo finne oss i det. Men vi ble forespeilet at de skulle sette i gang 1. januar, og være ferdig til påske. Og nå ser vi at de er tidligst ferdig til våren, så det tar jo veldig mye lengre tid. Jeg regner med at de har jo skiftet rør, men når de bommer så mye blir det vanskelig for oss å kalkulere omkostningene for oss.

Anne Fraser Brøvig er daglig leder i interiørhandelen Hansen&Co rett over gaten fra Ole Petter. For hennes bedrift har virkningene tilsynelatende vært mildere.

Daglig leder i Hansen&Co, Anne Fraser Brøvig. Foto: Mclean, Sivert

Daglig leder i Hansen&Co, Anne Fraser Brøvig. Foto: Mclean, Sivert

-Det vi merker er at det er litt færre turister, men de faste kundene finner oss jo og vet veien.

-Vi har også hatt god dialog med kommunen direkte og via Kvadraturforeningen. I store deler av juni er det opphold i arbeidet, og vi får mer plass i gata. De gjør så godt de kan, men det er jo en tålmodighetsprøve, og vi skulle selvfølgelig sett at arbeidet gikk mye fortere. Vi gleder oss til den nye fine gågata med undervarme i Skippergata står ferdig!

Sørnett var også i kontakt med butikksjef i Vero Moda, Eline Bjerke, som fortalte om litt andre utfordringer.

- Det har ført til kloakklukt, og kunder har nevnt det at det lukter pyton. Det har faktisk blitt til at folk har måttet holde seg for nesa. Og jeg vil tro det har påvirket trivselen her, med høye lyder. Men så langt går det for så vidt greit.

Et arbeid som må utføres

Soneleder i Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, Øystein Smith, forteller at utskiftning av nødvendig infrastruktur er at nødvendig arbeid som må utføres.

- Det vil alltid være noen som blir berørt av anleggsarbeid, men vi forsøker å legge til rette på best mulig måte for alle involverte, skriver han i en epost til Sørnett.

Han peker også på misoppfatninger angående tidsrammen til arbeidet:

- Arbeidet er beregnet til ca. ett års varighet, men det er godt mulig det har tatt lengre tid enn beregnet utenfor noen av adressene.

Videre forteller han om at enkelte tiltak har resultert i en forlengelse av arbeidet:

-Kryssing av Markens ble utført "gravefritt". Dette ble gjort for å holde Markens åpen, men har medført lang tid på utførelse.