Sørnett

Brannen i Risør er slukket

Foto:Kjetil Nygaard

Foto:Kjetil Nygaard

Det bekreftes nå av brannvesenets innsatsleder at brannen på Risør Hotell er slukket, forteller vår reporter på stedet.

Publisert:

Odd Holum i politiet fortalte på pressekonferansen som startet halv tolv, at  brannen var slukket i hotellets andre etasje, og at de også hadde kontroll på brannen i tredje etasje slik at det ikke var noen fare for spredning. Ifølge vår reporter på stedet minutter senere, skulle brannen være slukket, og røykdykkere skal være inne i bygningen å søke etter personer.

-20 personer i naboområdet ble evakuert av sikkerhetsmessige grunner, fortalte Holum.

De skadede under brannen ble fraktet til sykehuset i Arendal, men skadeomfanget hos de 18 skadede personene er ennå ikke klart. En av de 18 skadede var en røykdykker som skadet seg under slukkingen forteller Svend Svendsen brannsjef i Aust-Agder. Røykdykkeren skal etter forholdene ha det bra.

-Brannen var relativt enkel å slukke, men det tok tid å komme seg gjennom taket i tredje etasje, forteller Svendsen under pressekonferansen som ble holdt 12.30.

Han fortalte at det ennå er for tidlig å vite noe om årsaken til brannen, og de tekniske undersøkelsene kan ikke skje før tidligst i morgen om bygningen er helt avkjølt.

Politiet hadde til tider problemer med å holde pårørende under kontroll, og flere personer kom seg gjennom sperringene som var satt opp rundt  brannområdet.

- I startfasen på slike operasjoner vil det alltid være kaotisk, og det å ha et slikt område hermetisk lukket er vanskelig, forteller Odd Holum i politiet, som mener at de ikke hadde noen brister i sin sikkerhetsrutine.

Glad for at det gikk såpass bra

Ordfører Per Lunden forteller at han er glad for at brannen ikke fikk spredd seg til nabohusene, men synes det er trist hver gang det brenner i byen.

- Jeg vil takke for stor innsats i alle ledd og er glad for at brannen ikke spredde seg. Mange av de tettbygde gamle trehusene vi har herm har vi ikke råd til å miste, forteller han avslutningsvis på pressekonferansen.