Sørnett

Brikkene begynner å falle på plass- Nærmere oppstart!

Air Canada Centre i Toronto. Foto:Pixabay

Air Canada Centre i Toronto. Foto:Pixabay

NHL er fortsatt et lite stykke unna å starte opp igjen, men det nærmer seg.

Publisert:

Det aller meste av idrett har stått stille siden Corona-pandemien inntraff. Det samme gjelder verdens største ishockeyliga, NHL. 12.mars var sist pucken ble droppet, og det har hele tiden vært et ønske om å få gjennomført sesongen med et sluttspill. Gary Bettman, kommisjonær i NHL uttalte seg i går om at 24 lag får forsette å spille denne sesongen. NHL er delt inn i Eastern og Western Conference, så det vil si de 12 beste lagene i hver avdeling får spille sluttspillet. Grunnserien er dermed over for denne gang. 

Det skal kåres en vinner

[img210023_2LS]

Det ble heller ikke lagt frem noen konkret dato for ny oppstart, da det er opp til nasjonale helsetiltak å bestemme dette. Bettman har tidligere sagt at han er fast bestemt på å dele ut Stanley Cup-trofeet, og det er ikke satt noen tidsfrist for når man må begynne og når sesongen må være avsluttet. Det har vært snakket om at man kan spille helt til oktober, og at neste sesong kan vente til desember eller januar om det må til. Sju lag var i praksis uten sluttspillsjanse da sesongen ble avbrutt i mars, og de slipper å samle spillere sine igjen nå. Dette gjelder lagene Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings New Jersey Devils, Ottawa Senators og San Jose Sharks. Det betyr at Minnesota Wild og Mats Zuccarello, som lå på 10. plass i Western-avdelingen før coronapausen, er klare for sluttspillet. De møter Vancouver Canucks i første runde. De skal spille en «best av fem»-serie for å bestemme hvem som skal få en plass i det ordentlige Stanley Cup-sluttspillet som består av 16 lag.

Sørnett har hørt med NHL-ekspert Roy Ulvmoen, kjent fra podcasten NHLprat. Vi har hørt om hva han tenker om at lagene snart skal tilbake i aksjon, og om denne ufrivillige pausen har gjort at noen lag kommer styrket tilbake i forhold til før pausen.
- Her kan man sikkert trekke inn flere lag, men to lag som slår meg som vesentlig styrket nå kontra da sesongen ble avsluttet er Columbus Blue Jackets og Colorado Avalanche. Blue Jackets hadde tunge skader i en allerede tynn stall med skadene på nøkkelspillerne Cam Atkinson, Oliver Bjorkstrand og Seth Jones. Colorado Avalanche får tilbake en rekke nøkkelspillere i Nathan MacKinnon, Joonas Donskoi, Andre Burakovsky, Mikko Rantanen, Philipp Grubauer og Nazem Kadri. Forskjellen på et NHL-lag med og uten disse spillerne kan være forskjellen på en Stanley Cup og tidlig avslutning på sesongen, sier Ulvmoen.

[img210023_3LM]

 

 

 

 

 

 

Positivt med få vertsbyer
Det står nå mellom ti forskjellige byer som NHL skal vurdere å bruke til sluttspillet som vertsbyer. De aktuelle byene er Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minnesota, Pittsburgh, Toronto og Vancouver. Av disse ti skal to velges, en i øst og en i vest. Ulvmoen tror dette kan være en god løsning for klubbene:
- Lagene vil få en training camp på 2-3 uker før kampene begynner. Og spillerne vil kunne trene på is langt tidligere med mindre grupper. Dette er ikke helt ulikt hvordan NHL-spillerne trener før en vanlig sesong. Det positive med få vertsbyer er at lagene vil reise mindre som bør bety bedre tid til restituering og mindre reising. Tette kampprogram er disse spillerne vant med da de i snitt spiller annenhver dag over en hel sesong.

Hver av de to avdelingene vil altså få tildelt en by som skal stå for å sikre hoteller, arenaer og treningsfasiliteter for klubbene. Det er mange gode kandidater, men noen utmerker seg litt mer enn andre.
- Med to vertsbyer så er ikke alternativene mange, spesielt i øst. I den vestlige avdelingen er Vegas den store favoritten med alle hotellene og nærheten til hallen. Los Angeles bør også være en sterk kandidat her med nærhet til flere haller. I øst vil jeg si at Toronto utmerker seg som en sterk kandidat med sine mange haller og generelt gode fasiliteter. Det hjelper nok også at de har NHL sitt hovedkontor samt at store TV-selskaper (Sportsnet og TSN) med rettigheter til NHL har hovedsete i byen, avslutter Ulvmoen.