Sørnett

Delt i synet på sosiale medier

Bente Voie Skagestad i Sparebanken Sør har sperret sine ansattes PC-er for bruk av sosiale medier. (Foto: Kjetil Nygaard)

Bente Voie Skagestad i Sparebanken Sør har sperret sine ansattes PC-er for bruk av sosiale medier. (Foto: Kjetil Nygaard)

De sosiale mediene forbys i flere og flere bedrifter i Norge. Agder Energi ser ikke problemet, mens Sparebanken Sør har sperret tjenesten.

Publisert:

I følge en kartlegging gjennomført av IT-selskapet Projectplace, har over en tredjedel av norske bedrifter innført forbud mot sosiale medier på jobben. Sparebanken Sør er en av bedriftene som har satt opp en sperre mot

Facebook og Twitter på sine ansattes PC-er.

- På de ansattes PC-er, har vi en meget streng brannmur som blokkerer muligheten til å bruke Facebook i arbeidstiden, sier banksjef i Sparebanken Sør, Bente Voie Skagestad.

Vurderer å tillate sosiale medier
Skagestad sier at det aldri har vært lov for de ansatte å benytte sosiale medier til privat bruk, men at det i den siste tiden har vært ytret et ønske om å få tilgang til Facebook.

- VG og andre nettaviser er det fri tilgang til, slik at staben kan holde seg oppdatert. Det er derimot kommet forslag til styret om å åpne for tilgangen til Facebook, så det er ikke umulig at det skjer. Banken har også en egen Facebook-side, som vi har egne folk til å jobbe med, sier Skagestad.

- Ikke noe problem

[img56061_2LS]

I Agder Energi har de ansatte full tilgang til de sosiale mediene. Realf Ottesen er konserndirektør informasjon, og mener at dette ikke er noe problem.

- Vi stoler på de ansatte, og forutsetter at de jobber med det de skal jobbe med. Å ha kontroll over hva hver og en jobber med til en hver tid kan vi selvsagt ikke, men vi har aldri sett på dette som et problem.

Ottesen forteller også at de ikke har undersøkt om de ansatte faktisk bruker sosiale medier privat i arbeidstiden.

- Vi har ingen retningslinjer på dette området, og har aldri vurdert å innføre det heller.