Sørnett

Deltok i VM - nå følger flere etter

Tormod Kårstad og Ole Nesheim deltok på tidenes første VM i puslespill i 2019.
 Foto: Privat

Tormod Kårstad og Ole Nesheim deltok på tidenes første VM i puslespill i 2019. Foto: Privat

Kompisene Ole Nesheim (26) og Tormod Kårstad (26) tok hobbyen til VM. Nå følger flere etter.

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2023 kl 14:09

Ole Nesheim og Tormod Kårstad deltok da VM i puslespill ble arrangert for aller første gang i 2019. De er begge studenter ved NTNU i Trondheim, og pusleinteressen vokste frem da de bodde sammen i 2018.

-Jeg puslet jo da jeg var liten. Men det begynte vel mer igjen i sånn 2018, da jeg og Tormod bodde sammen. Så lagde vi en Instagramkonto, bare for tull egentlig. Det var der vi fant ut av VM, forteller Nesheim.

Flere påmeldt i år

Verdensmesterskapet, som finner sted i Spania, arrangeres for tredje gang i september i år. I 2019 deltok Nesheim og Kårstad som eneste nordmenn, men i år er det 18 nordmenn påmeldt så langt. En av dem er Veronica Nes (25), bosatt i Kristiansand.

-Jeg tror jeg gleder meg mest til å treffe folkene der. Jeg kjenner ingen andre som er så interessert i puslespill som meg, sier Nes.

Hun puslet puslespill som liten, og tok opp interessen for fullt under pandemien.

Veronica Nes forbereder seg til VM i puslespill. Det skal holdes i Spania i september.
 Foto: Rebekka Skeie

Veronica Nes forbereder seg til VM i puslespill. Det skal holdes i Spania i september. Foto: Rebekka Skeie

-Da korona kom gikk jeg egentlig på bibelskole, men reiste hjem da det ble lockdown. Jeg kom over et puslespill jeg syntes så kjekt ut, og ente med å sitte å pusle i en uke. Etter det har det egentlig bare ballet på seg, forteller hun.

I gang med forberedelsene

Nes er allerede i gang med forberedelsene til verdensmesterskapet. Hun forteller at de har hatt en puslekonkurranse på jobben, men for det meste øver hun hjemme.

Hvordan forbereder du deg?
-Jeg prøver egentlig bare å pusle masse. Så tror jeg det er lurt å pusle masse forskjellig, få litt variasjon, forteller hun.

Hun skal reise alene, og har foreløpig bare meldt seg på i den individuelle konkurransen. Men hun er åpen for å delta i lag og par kategoriene også.

-Jeg tror man blir kjent med folk når man kommer dit. Man vet jo aldri dukker det opp noen som vil delta sammen i lag eller par kategoriene.

Det største puslespillet Veronica Nes har puslet er på 3000 brikker. På det brukte hun 35 timer.
 Foto: Rebekka Skeie

Det største puslespillet Veronica Nes har puslet er på 3000 brikker. På det brukte hun 35 timer. Foto: Rebekka Skeie


Tips til årets deltagere

Nesheim og Kårstad har deltatt i to av to verdensmesterskap så langt, og har flere tips til årets deltagere.

- Det viktigste er vel egentlig å øve masse, sier Nesheim.

Han forteller at det var Kårstad som gjordet det best av de to da de deltok i 2019.

- Ja, men i 2022 gjorde jeg det dårligst, så dagsform har nok mye å si. Sov og spis godt, det er viktig, svarer Kårstad.

Foto: Privat

Foto: Privat

Skal ikke delta i årets VM

Nesheim synes det er fint at flere nordmenn allerede har meldt seg på VM, men meddeler at han og Tormod ikke blir å se under årets mesterskap.

- Jeg håper ikke jeg blir portrettert som en sviker nå, men nei, jeg skal faktisk ikke være med. Jeg skal reise på en annen tur, så jeg har ikke mulighet til å være med, sier han.