Sørnett

Det blir festival i Kristiansand

Kristian Kleba-Næss. Foto: Morten Auestad Svendsen

Kristian Kleba-Næss. Foto: Morten Auestad Svendsen

Koronapandemien har satt en stopper for de fleste festivalene i Kristiansand som Sommerbris, men Halvøya elektronikafestival skal arrangeres 25-26 juni.

Publisert:

Sommerbyen Kristiansand, som er kjent for store festivaler som Palmesus og Sommerbris har fått en ny festival. Halvøya. Dette er en elektronika-festival som arrangeres ute på enden av Odderøya i fantastiske omgivelser. Det er en liten intim festival som ønsker å gi publikumet musikalske opplevelser som ikke er kommersielle.

- Følte elektronikafestival var en mangel i Kristiansand

Halvøya er en elektronika-festival som betyr at det spilles musikk som disco, deep house, new wave og techno. Dette er noe Kleba-Næss har følt har vært en mangel i Kristiansand.

- Jeg følte det var en mangel i byen og så på dette som en mulighet til å fylle dette tomrommet, forteller arrangør for Halvøya Kristian Kleba-Næss.

- Håper vi blir godt tatt imot av publikum

[img222467_2RM]

Kleba-Næss håper at denne festivalen skal treffe publikum og håper at de blir godt tatt imot.

- Jeg håper vi treffer kristiandsandere. Vi skal jo spille en musikktype som ikke er kommersiell type. Det blir spennende om å se om det er et marked for dette i Kristiansand, forteller Kleba-Næss

Hvilke forventninger har du?

- Jeg håper det blir en solfylt festival der man kan slappe av. Vi har jo det flotteste stedet i Kristiansand, det burde jo tale for seg selv. De har jo i tillegg den beste musikken, forteller en smilende Kleba-Næss

Planer for neste år

Dette er første gangen festivalen arrangeres og de har større planer for neste års utgave. Det er planlagt at de skal utvide til 3 små scener.

[img222467_3LM]

- Til neste år vil Halvøya komme i sin fulle blomst der vi får tre små scener å utfolde oss på. Da vil det vøre enklere å separere musikksjangere fra hverandre, forteller Kleba-Næss

 

 Kunne ikke klart dette alene: - Hadde ikke vært mulig uten kommunen

- Jeg vil takke Kristiansand kommune for pengestøtte,  uten hjelpen fra dem hadde dette ikke vært mulig å gjennomføre, sier Kleba-Næss

I tillegg ønsker Kleba-Næss å takke Odderøyas venner som har hjulpet og gitt dem muligheten til å bruke området ved Kafeen ved søndre batteri.

- Jeg ønsker å takke Odderøyas Venner som har vært svært behjelpelige og lar ungdommen bruke den flotte plassen, forteller Kleba-Næss

Her kan du høre intervjuet med Kristian Kleba-Næss

Starten av innslaget er Quadron - LFT - SoundSAM BassNeed Edit

Sommerbris måtte avlyse
Sommerbris skulle arrangeres 17-18 juni, men koronapandemien skulle sette en stopper for festivalen. Det var planlagt at artister som Dagny, Di Derre og Stavangerkameratene skulle spille på festivalen.

[img222467_4LM]

- Det er på grunn av koronarestriksjonene som gjør at det blir umulig å samle tusenvis av mennesker på en festival, forteller festivalsjef Heine Strømme

Skal de samme artistene komme neste år?

- Det blir ikke helt nye artister, det blir nok 70-80% av artistene som blir booket til neste år. Det er noen som hadde andre planer til neste år, men, vi skal booke de alle fleste til neste år også.

Går fra 18 år til 20 års aldersgrense neste år, hva er bakgrunnen?

- Vi ønsker primært å treffe et publikum som er 23 år og oppover, og når det er 20 års aldersgrense blir det litt lettere å ha varer som har 20 år aldersgrense.

Blir årets billetter overført til neste års utgave?

- Ja, billettene kan brukes igjen til neste år, men hvis det er noen som ikke har mulighet til neste år, får de refundert billetten.

Hvilke planer har en festivalsjef for sommer når han ikke får gjennomført festival?

- Når det jeg driver med blir avlyst, så blir det lang sommerferie. Jeg håper på fint vær slik at jeg kan være ut i båten vi kjøpte i fjor. Det blir en lang lang norgesferie.

[url=