Sørnett

- Det er klart det er utfordrende uten trener.

Til tross for situasjonen, mener Alagie Sanyang de må forholde seg positive.
 Foto: Rasmus Knutsen

Til tross for situasjonen, mener Alagie Sanyang de må forholde seg positive. Foto: Rasmus Knutsen

Siden januar 2024 har IK Start vært uten hovedtrener. Det er noe som ikke gjør det enkelt for spillerne, men de holder motet oppe likevel.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 15:11

- Det er første gang i min karriere at jeg har opplevd å ikke ha en hovedtrener når sesongen starter.

Det sier Alagie Sanyang. Den erfarene start spilleren snakker om situasjonen har skjedd i Start etter nyttår. Klubben bestemte seg på nyåret for å avslutte samarbeidet med hovedtrener Sindre Tjelmeland, det uten å ha en ny hovedtrener på plass til å ta over.

- Det er klart det er utfordrende å ikke ha en hovedtrener, men jeg synes Jahn Robert og Tomi har gjort en god jobb med å legge til rette for en best mulig treningshverdag, forteller Sanyang.

Siden nyttår har tidligere assistenttrener Jahn Robert Holmgren og utviklingsleder Tomi Markowski hatt ansvar for å lede treningene. Alagie påpeker at de til tross for utfordrende tider gjør det beste ut av situasjonen. Han føler også de har hatt gode treningsuker siden oppstarten.

- Det er mye av det samme fortsatt. Vår oppgave er bare å gjøre jobben vår, slik at når en ny hovedtrener kommer på plass så skal i hvert fall treningsgrunnlaget være der, smiler han.

Håper det blir bra

Sivert Sira Hansen er en av få spillere Start har fått hentet i 2024 grunnet dårlig økonomi. Han forteller at han var trygg på at Start var det riktige valget for han til tross for situasjonen i og rundt klubben.

- Det er klart man hører i media om hvordan tilstanden er i klubben, men jeg valgte å ikke fokusere på det. Jeg var her og hospiterte i høst, og fikk et veldig godt inntrykk da. Jeg håper egentlig bare at det blir bra, forteller han.

Ikke opplevd lignende

Shayan Jallilian er journalist i Fedrelandsvennen, og jobber daglig med å dekke IK Start. Han forteller at han aldri har opplevd lignende, men at det er både spennende, lærerikt, men også litt trist.

- Det er så mye som har skjedd her det siste halve året at det er helt utrolig. Så klart skulle jeg aller helst ha dekket Start mens de spiller i eliteserien, men slik er det ikke, forteller Jallilian før han legger til.

- Men jeg tror ikke at jeg det siste året har møtt opp på et morgenmøte på jobb uten å vite hva jeg skal skrive om den dagen.

Hør intervju med Sanyang, Sira Hansen og Jallilian under.